afers socials

El termini mitjà per rebre un ajut en cas de precarietat és de 45 dies

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termini mitjà entre la detecció d’una situació de precarietat o necessitat i el moment en què la persona sol·licitant acaba rebent l’ajut és de 45 dies. Així s’indica en una resposta del Govern a preguntes del conseller socialdemòcrata, Pere López, en la qual també es deixa clar que en els casos urgents s’actua en un termini màxim de 24 hores.

En concret, la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualat, Judith Pallarés, determina que els ajuts econòmics ocasionals per atendre situacions urgents, puntuals i bàsiques de subsistència es resolen amb caràcter provisional i de forma immediata, ja sigui en forma de targeta de prepagament -que serveix per adquirir productes de primera necessitat- i/o mitjançant un acord amb el proveïdor de serveis en el cas del lloguer del pis, la pensió, les factures de la llum, etcètera.

Pel que fa a les persones amb discapacitat, s’indica que durant el 2021 es van contractar 45 empleats a través del servei de Treball amb el suport del Servei d’Ocupació. A més, respecte a les persones beneficiàries del Programa d’inclusió sociolaboral del Govern, set tenen una discapacitat reconeguda per la Conava.

Per la seva banda, la Xarxa d’Empreses Inclusives ofereix a data d’avui 32 llocs de treball que corresponent a 31 empreses que han signat conveni. D’aquestes, 18 places estan cobertes, cinc estan finalitzant el procés de selecció i 9 estan fent valoració dels llocs de treball a cobrir.

El Govern informa que el Programa de foment de la contractació per donar resposta a la situació causada per l’emergència sanitària de la Covid-19 també dona feina actualment a quatre persones que tenen alguna discapacitat.

tracking