Habitatge

El PS critica la ineficàcia de la taxa als pisos

Defensa la necessitat de fer pública la informació del registre de la propietat

Pere Baró i Pere López durant la roda de premsa.E. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, es va mostrar ahir decebut davant el fracàs de la iniciativa de Govern de crear un registre voluntari dels pisos en desús per al pagament d’una taxa, en què només s’han inscrit 14 immobles. En aquest sentit, el secretari d’organització del PS, Pere Baró, va declarar que el partit no comprèn la “voluntarietat de la taxa”, i va qualificar-la de ser una mesura “de cara a la galeria”. Per la seva banda, López va assegurar que “això és riure’s de la gent”, perquè algunes informacions situen el nombre de pisos deshabitats al Principat entre els 5.000 i 8.500, i va recordar que “la problemàtica dels pisos buits és un dels elements que més perjudiquen els ciutadans del país, així com els temporers”. Per aquest motiu, va manifestar el desig del seu partit que l’executiu demostri que realment té la voluntat de buscar solucions a aquesta situació, i va apel·lar a la necessitat de crear un registre en què la inscripció no sigui voluntària. De fet, Baró va fer referència a la urgència de fer pública i accessible la informació actualitzada dels registres de la propietat.

D’altra banda, Baró va criticar el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, per titllar de “populista” el PS durant la roda de premsa posterior al consell de ministres del 12 de gener. Va lamentar que el Govern “en lloc d’escoltar l’oposició i fer un front comú per trobar una solució a un problema tan greu com és l’habitatge, el que fa és criticar les nostres propostes, les tracta de populistes i no els fa cas. I això no ho paga Govern ni el senyor Jover, qui ho paga és la ciutadania”. Tanmateix, Baró va refermar la voluntat del partit de seguir “analitzant la situació i proposant solucions al Govern, esperant que algun dia canviïn la seva manera de fer, ens escoltin i mirin pels interessos generals i no pels interessos partidistes i personals”.

LÓPEZ CELEBRA LA PROPOSTA DE MACRON

Pere López va celebrar ahir la proposta del president de França i Copríncep, Emmanuel Macron, d’incloure el dret a l’avortament a la Carta de Drets Humans de la Unió Europea. “Ens agrada el que diu el president Macron i que el debat europeu estigui en aquestes línies.” Tanmateix, López va recordar que és important poder treballar el tema i parlar-ne amb Govern i amb els grups parlamentaris. López no va voler entrar al detall de la qüestió, argumentant que se’ls va proposar treballar amb “discreció” i que no vol que ningú aprofiti cap declaració per truncar el diàleg.

tracking