transport públic

Comissió per compensar les companyies d'autobús

La voluntat és pal·liar la davallada d’ingressos per les noves tarifes

Un conductor d'autobús.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha impulsat una comissió de treball amb les línies d’autobusos urbans per intentar arribar a un acord sobre la compensació que han de rebre per pal·liar la davallada d’ingressos a causa de la rebaixa de les noves tarifes del transport públic. La negociació fa mesos que s’allarga i de moment no s’ha arribat a cap acord. És per això que finalment el Govern ha decidit crear una comissió de treball amb les companyies d’autobusos amb la voluntat de tancar la qüestió, segons va informar ahir l’executiu en un comunicat.

Cal recordar que des de l’1 de setembre passat, els abonaments d’autobús són substancialment més econòmics amb una tarifa de 30 euros mensuals. L’executiu recorda en el comunicat que el Govern pot impulsar reduccions tarifàries tot compensant les companyies adjudicatàries. I aquí és on recau el problema, a posar-se d’acord en la compensació. La negociació fa mesos que dura i les companyies han dit en reiterades ocasions que sense aquests diners la seva viabilitat està en risc.

En aquest sentit, a fi de fixar els criteris per a la metodologia de càlcul de les compensacions per pal·liar la davallada d’ingressos de les companyies derivada de l’aplicació dels nous preus, s’ha impulsat la comissió integrada per dos membres designats per cadascuna de les companyies i dos per part de Govern, que es reunirà per primera vegada dilluns vinent.

tracking