SALUT

Govern recomana validar el certificat digital amb l'aplicació andorrana

L'executiu fa la crida, ja que el lector de QR francès està ajustat a uns paràmetres de validesa diferents

El lector de QR del Govern.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu recomana als establiments que utilitzin la solució informàtica andorrana www.validaqr.ad per la lectura de codis QR dels certificats Covid, segons informen en un comunicat. L'eina gratuïta valida els codis emesos a Andorra, segons els criteris i condicions actuals establertes per les autoritats sanitàries andorranes, així com els reconeguts per la Unió Europea.

Aquesta recomanació ve degut a que el passat 15 de gener, França va canviar els criteris de validesa dels certificats de vacunació interns. Per aquest motiu, el lector de QR francès no reconeix com a vàlid els certificats de dos vacunes, si la segona dosis es va administrar fa set mesos o més. Així, el lector francès està ajustat a uns paràmetres de validesa diferents dels d'Andorra.

En aquest sentit, Govern recorda que aquelles persones que s’han recuperat de la malaltia, disposen d’un certificat Covid de recuperació amb una validesa de sis mesos que és vàlid als països de la Unió Europea i que es pot obtenir en format digital a l’aplicació Andorra Salut i en format paper en tots els Centres d’Atenció Primària. Així mateix, també es pot disposar d'un certificat covid amb untest d’antigen de menys de 12 h o una prova TMA o PCR de menys de 72 h, en format digital a l’aplicació Andorra Salut o en paper en tots els Centres d’Atenció Primària. En cas d’haver-se realitzat en un laboratori privat, aquest el facilitarà en format paper.

tracking