Ajudes de 19.795 euros a l'oci nocturn

Es tracta de l’import total dels ajuts al lloguer i les quotes hipotecàries del desembre

Les ajudes es van reactivar al desembre, quan es va tancar l'oci nocturn.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern atorgarà un total de 19.795 euros a 14 negocis de l’oci nocturn en concepte d’ajuts al lloguer i les quotes hipotecàries del mes de desembre, segons va informar ahir al Diari el secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé. Segons va detallar, els pròxims dies el departament farà arribar una llista a Intervenció amb els 14 negocis a qui s’ha validat tota la documentació perquè s’iniciï el procediment per efectuar la transferència.

Sobre les queixes d’alguns locals del sector que ahir denunciaven al Diari un retard a l’hora de rebre aquestes ajudes, Bartolomé va apuntar dos motius. D’una banda, va recordar que un cop entregada la documentació, que inclou els rebuts del lloguer, entre d’altres, el departament ha de dur a terme les verificacions pertinents, com ara la titularitat del contracte o l’import, un procediment que, en alguns casos, s’allarga. A més a més, va admetre que algunes persones que van entregar els documents de manera puntual s’han vist perjudicades pel retard d’altres, ja que el ministeri no tramita les sol·licituds d’una en una, sinó que s’agrupen unes quantes per efectuar els pagaments. Per aquest motiu, va indicar que de cara a aquest mes intentaran enviar a Intervenció les primeres sol·licituds sense esperar a tenir tota la llista. “Tenim plena consciència del moment que el sector està vivint i que quan l’activitat és zero, el retard en un ajut té un impacte, però hem de fer les verificacions”, va argumentar. D’altra banda, va explicar que alguns locals no han entregat tota la documentació, fet que impossibilita seguir els passos per realitzar la transferència. Per últim, va recordar que aquesta eina es va reactivar al desembre i que, per tant, no es faran pagaments de novembre.

INCREMENT DEL 75% AL CENT PER CENT

El tancament de l’oci nocturn va comportar que Govern reactivés de nou els ajuts al lloguer i a les quotes hipotecàries. L’executiu va augmentar les aportacions del 75% al 100% per als negocis que es dediquen a l’activitat de manera exclusiva, mentre que les dels locals que ho fan de manera no exclusiva se situa al 50%, i va pujar el topall mensual de 2.000 a 3.000 euros. El decret es va aprovar el 22 de desembre amb efectes retroactiu a l’1 de desembre.

tracking