ENSENYAMENT

Govern obre la convocatòria de 19 places vacants d'educació

Ensenyament oferta 17 places de col·laborador educatiu i de 2 de tècnic especialitzat en ordenament curricular

El Govern va destinar 71,8 milions d'euros a educació el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, ha informat de l’obertura d’una nova convocatòria per augmentar el cos d’educació que comptarà amb 19 places vacants de treballador públic indefinit. La mesura impulsada per l'executiu segueix la línia iniciada el 2016 amb la voluntat de reduir fins al 15% les places no consolidades del Ministeri. En concret, per la convocatòria aprovada es prioritza la consolidació de 17 vacants que seran per col·laboradors educatius i les 2 restants seran per tècnics especialitzats en l’àmbit de l’ordenament curricular. En les primeres, mitjançant concurs intern i, si cal, concurs extern, les vacants seran del Departament d'Escola Andorrana i de Formació Andorrana amb retribució anyal bruta corresponent al 80% del nivell N-C2 de classificació del cos d'Educació distribuïdes sis de col·laborador educatiu pel sistema andorrà i 11 de col·laborador educatiu pel sistema francès.

El col·lectiu de col·laboradors educatius, segons Govern, és el que presenta una mitjana d’edat superior de la plantilla el que provoca més baixes per jubilació i, per tant, més vacants. Pel que fa els tècnics d’ordenament curricular es proposa consolidar les dues places vacants ja que l’àrea només disposa de la figura del cap d’àrea com a personal fix i la resta de llocs sonocupats per interins.

La proposta ha estat registrada per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i segons ha explicat el ministre portaveu, l’objectiu de la mesura és la “consolidació” del cos educatiu i lluitar contra l’eventualitat apostant per la permanència. De fet, des d'aquella data s'han consolidat un total de 83 places.

Modificació del reglament del personal col·laborador

D'altra banda, en l'actual context de crisi sanitària, s'ha aprovat la modificació del Reglament intern del personal col·laborador educatiu, que afegeix una disposició transitòria per la qual en cas d'absència del docent de referència de cada aula, el personal col·laborador educatiu passarà a ser el referent per a l'acollida i la vigilància dels alumnes a les aules i per vetllar per la bona convivència en els moments d'esbarjo.

Així ho ha explicat el ministre Jover davant l'elevada incidència de contagis que està repercutin en les nombroses baixes del personal docent de les escoles i el personal col·laborador, així com de docents confinats que segueixen la seva activitat lectiva telemàticament.Tot i el bon funcionament del sistema de borses d'interins per cobrir les baixes, cal assegurar que els menors sempre estiguin acompanyats d'un adult que els tuteli. Per això, aquesta disposició s'afegeix amb la voluntat d'atendre els alumnes de manera continuada als centres escolars i de mantenir les aules obertes amb la presència d'una persona que asseguri la vigilància dels menors.

tracking