LABORAL

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació cau un 13,4%

Govern impulsa tres programes de foment de l’ocupació i la contractació, centrats en les persones amb dificultats d’inclusió al mercat laboral i en els joves

Servei ocupacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de demandants al Servei d'Ocupació d'Andorra a finals de desembre del 2021 és de 428 persones, el que suposa una davallada del 13,4% respecte el mes anterior, quan eren 494 persones i del 63,1% en comparació amb el desembre del 2021, quan es tractava de 1.160 persones.Segons les darreres dades del SOA, es constata que el nombre total de llocs de treball oferts a final del desembre és de 1.960. Una xifra que representa una davallada respecte al mes anterior del 4,2%, quan s’oferien 2.046 llocs de treball, i un augment del +140,8 respecte al desembre del 2020 (814 llocs oferts).Pel que fa a l'ajut de desocupació involuntària, 35 personespercebien al desembre la prestació. Això suposa una disminució del 43,5% respecte les dades registrades el mes anterior en relació a la desocupació involuntària quan eren 62 persones.

En referència a la inserció al món laboral, el ministre Jover ha explicat que el consell de ministres ha aprovat la posada en marxa detres nous programes que volen fomentar la contractació per millorar l'accés a llocs de treball de les persones que es troben en situació de desocupació. Jover ha remarcat que, la principal novetat, és que el programa pel sector públic es prioritza en col·lectius que tenen especial dificultats. El que fa referència als grups de persones majors de 45 anys, els joves d’entre 16 i 25 anys, i aquells que fa més de sis mesos que estan inscrits al Servei d’Ocupació. La resta de programes se centraran en aquells que reben la prestació per desocupació involuntària i els que presenten una discapacitat.

tracking