La restauració reclama ampliar l'aforament i crèdits tous

La Unió Hotelera demana ajudes per la baixada de facturació que tenen per les restriccions sanitàries

Restaurants i bars poden obrir fins a la una de la matinadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unió Hotelera assegura que és un dels sectors més perjudicats per les restriccions imposades per la pandèmia i reclama al Govern que revisi "amb urgència les mesures limitatives d'aforament i d'espais i horàries" i que consideri ajudes econòmiques al sector per compensar la caiguda d'ingressos registrada que concreta en la petició "d'accès a crèdits tous avalats". L'entitat reitera les demandes que va plantejant des del desembre després de rebre la negativa de l'executiu a rebre ajuts amb reducció dels lloguers i ajudes en el subministrament, segons exposen en un comunicat aquest matí.

La restauració recorda que als locals només hi pot haver 6 comensals per taula i als domicilis es permet que siguin 10 persones i rebutja les explicacions de l'executiu per no revisar les limitacions perquè "es justifica per l'alt nombre de contagis actuals sense tenir en compte la baixa pressió sobre el sistema sanitari i tot i veure com la majoria dels contagis es produeixen als domicilis i no en els locals de restauració".

Els empresaris afirmen que no es pot deixar caure un sector "molt tocat pels últims dos anys i que no es podrà recuperar en el context actual" i remarquen que les restriccions per la covid que es van aplicar al desembre per als sopars d'empresa i de Nadal van comportar que "les nostres facturacions van tornar a patir una caiguda important i es van veure seriosament compromeses, ja que aquests sopars representen el 40% de la facturació total del mes". La Unió Hotelera insisteix que amb la limitació d'aforament vigent els negocis poden treballar com a molt al 60% o 65% i "les ingressos es redueixen en la mateixa proporció i continuem suportant les càrregues de despeses fins al 100% com si no existissin dites restriccions".

L'entitat destaca que queden tres mesos de temporada d'hivern "i és necessari donar fluïdesa a l'activitat empresarial o dels negocis" i lamenten la negativa del Govern a les ajudes sol·licitades argumentant que "no volen crear un precedent perquè hi ha altres sectors econòmics que també pateixen restriccions". La restauració al·lega que tots els sectors pateixen limitacions però que en el seu cas és més notable perquè "concentra el servei en unes hores molt puntuals del dia, sense poder allargar-ho al llarg del mateix".

tracking