Salut treballa amb el Col·legi de Farmacèutics per reduir el preu del test d'antígens

Benazet remarca que Andorra disposa de cribratges gratuïts a diferència d’altres països

Dos tests d'antígens.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir en roda de premsa que estan treballant conjuntament amb el Col·legi de Farmacèutics per avaluar la possibilitat de reduir el preu dels tests d’antígens, una mesura que ja han aplicat els estats veïns i que es tem que tingui un impacte econòmic en les farmàcies del país. “Hem de pensar que els volums de compra d’Andorra són molt més petits i, per tant, els preus d’adquisició dels farmacèutics d’aquí són més elevats. Però sí, estem treballant per intentar buscar una reducció dels preus”, va afirmar el ministre.

En aquest sentit, el titular de Salut va evitar pronunciar-se sobre el preu definitiu però va comentar que tractarà de buscar el preu “adequat” per no perdre competitivitat respecte als 2,94 euros que Espanya ha fixat per a la seva venda. Sobre aquesta qüestió va recordar que si bé és cert que es treballarà encaminat cap a una reducció de preu també s’haurà de preservar un mínim marge de benefici per als farmacèutics.

“Nosaltres tenim mecanismes que altres països no tenen perquè estem fent cribratges gratuïts i també estem oferint el test d’antígens de forma gratuïta”, va dir Benazet, tot recalcant que “vam ser els primers del món i ens vam anticipar als Estats Units a l’hora d’autoritzar tests d’antígens d’autoconsum”.

A Espanya, la comissió interministerial de preus dels medicaments va fixar “per unanimitat” en 2,94 euros el preu màxim de venda de tests d’antígens a les farmàcies. La mesura, que entra oficialment avui en vigor, pretén que els tests d’antígens, molt sol·licitats davant el desbordament de la variant òmicron, tinguin un preu “el més assequible possible mantenint l’equilibri necessari perquè estiguin disponibles”, tal com va anunciar la ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, dijous passat en roda de premsa.

LA TMA 'ESPATLLADA' JA TORNA A FUNCIONAR

D’altra banda, el titular de Salut va explicar que la TMA espatllada ja torna a funcionar després d’estar unes 48 hores inoperativa. Benazet va posar en valor “l’enorme capacitat” de fer tests al país i va sostenir que probablement s’hagi arribat a un punt de saturació coincidint amb l’augment de casos i proves diagnòstiques. “Va haver-hi incidents amb la tecnologia però ja s’ha posat en marxa”, va manifestar.

tracking