Educació

El SEP veu excessiu tancar aules de maternal per un contagi

Els docents demanen una TMA per alumnat i professorat de primària, com a proposta de millora

Escola Andorrana d'EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d'Ensenyament Públic Andorrà (SEP) ha recollit les impressions dels seus afiliats passada la primera setmana d'aplicació de les noves mesures sanitàries als centres escolars. L'agrupació argumenta en un comunicat que, en ser el col·lectiu de maternal el més exposat i vulnerable, demanen unaTMAper alumnat i professorat, però consideren que el tancament de les aules amb un sol positiu és excessiu. En aquest sentit, afirmen que hi ha una voluntat de dur a terme la tasca docent de la manera més normal possible.

Un altre aspecte que destaca el col·lectiu com a proposta de millora és la recomanació de fer totes les reunions del professorat telemàticament, i canviar els cribratges als divendres i dilluns, a més d'augmentar el personal sanitari que fa aquesta tasca.

L'enquesta realitzada pelSEPrecull que les baixes dels professors han anat a l'alça, tot i que els grups més afectatsestroben en maternal, segona ensenyança i batxillerat. En aquest sentit, el 55% dels enquestats afirmen que no totes les places han estat cobertes i només un 14% manifesta que s'han coberten la seva totalitat. L'informe també apunta que, segons el 70% dels enquestats, els positius entre els alumnes han anataugmentant, tot i que s'ha mantingut la tasca lectiva amb aquests per via telemàtica. A la demanda de la dotació de mascaretes FFP2 per part del ministeri d'Educació, la majoria hi ha estat d'acord.

tracking