polèmica per l'habitatge

El Govern veu nerviosisme en un PS abraçat al “populisme”

L’executiu i grups parlamentaris que li donen suport consideren que hi ha un canvi de discurs més radical el darrer tram de legislatura

El ministre portaveu, Eric Jover, ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va respondre ahir a les acusacions del PS contra dirigents demòcrates per suposadament evitar polítiques que afavoreixen els preus de l’habitatge. Ho va fer el ministre portaveu, Eric Jover –ja recuperat de la covid–, que tampoc es va voler estendre molt en la resposta i va remarcar que “alguns atacs personals de Pere López es desprestigien per si sols. És una campanya de publicitat exageradament populista que ha iniciat aquesta setmana”.

El ministre va emplaçar el cap de l’oposició al debat de les esmenes que s’han presentat al projecte de pressupost de l’any que ve: “Es vesteixen sobretot amb fum. A part de grans anuncis i grans crítiques no hi ha grans propostes. Des del Govern intentem fer prova de pragmatisme. Ens preocupa i ens ocupa l’habitatge.”

El portaveu es va referir d’aquesta manera a les declaracions que va fer el Partit Socialdemòcrata sobre l’habitatge, que carregava contra “els grans patrimonis immobiliaris” del cap de Govern, Xavier Espot, i dels presidents dels grups parlamentaris de la majoria, Carles Enseñat i Carles Naudi. En aquest sentit, Jover va assenyalar que “aquesta darrera setmana López ha iniciat una campanya de publicitat exageradament populista al voltant d’un tema que preocupa la ciutadania i a nosaltres que és el de l’habitatge al voltant d’esmenes que ha presentat a la Llei del pressupost del 2022”.

En la mateixa sintonia que el Govern es mouen els grups de la majoria, que ahir van preferir no contestar directament al PS. Però sí que s’expressen en la línia que estan convençuts que els líders del PS han entrat de ple en la campanya electoral i que per això s’ha notat un canvi de discurs “més radical encara que amb poca consistència”.

Des de la majoria es retreu als socialdemòcrates que exposin al Consell General quines són les seves propostes per a l’habitatge, però de forma clara. Que des de l’estrada es detalli d’on sortirien 45 milions d’euros del pressupost per fer pisos socials, o quines mesures i quines partides canviarien per afavorir que s’abarateixi el preu del metre quadrat. “És clar que serà la dinàmica fins a final de legislatura, i no volem entrar en aquest joc i per això no recordarem la polèmica d’un conseller del PS durant la precampanya i els seus inquilins”, van sustentar des de les files de la majoria. Les acusacions del PS no han caigut bé, sobretot perquè s’assenyala directament dirigents de la coalició. Els partits de la majoria recorden que el problema és amb els lloguers actuals i més recents i no tant amb els més antics.

EDUCACIÓ APROVA LA CREACIÓ DE CINC BÀTXELORS EN L'ÀMBIT MUSICAL

El consell de ministres va aprovar ahir la creació de cinc títols relacionats amb l’àmbit musical: bàtxelor en composició musical, bàtxelor en direcció musical, bàtxelor en interpretació musical, bàtxelor en musicologia i bàtxelor en pedagogia musical. La creació d’aquests estudis s’ha fet a proposta de la Humanium International University, s’assenyala en un comunicat.

PRESIDÈNCIA DEL GRUP ELECTORAL I DE LA UNESCO PER A ANDORRA

Andorra presideix enguany el grup electoral I de la Unesco. El país, des de l’adhesió a les Nacions Unides el 1993, no ha presidit mai aquest grup, que assumeix aquest any per primera vegada. Així ho va informar la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ahir durant la sessió de consell de ministres. La primera reunió d’aquest any tindrà lloc avui mateix.

tracking