x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
polèmica

La família musulmana denuncia amenaces de mort al seu fill

La mare explica que un veí va increpar l’infant quan estava amb la germana bessona al carrer amb la bicicleta
Actualitzada 13/01/2022 a les 09:21
El conflicte obert per la negativa d’una nena d’onze anys a anar a classe sense el vel islàmic s’ha complicat encara més per problemes aliens, que la família entén que només serveixen per embolicar el litigi i crear més pressió sobre els seus fills. Segons la versió que va explicar la mare de la nena, ahir mateix va tramitar una denúncia contra un veí perquè presumptament va amenaçar de mort el seu fill, que estava al carrer amb la bicicleta amb la seva germana.

Segons la dona, l’home els hauria retret la presència a l’espai públic, li va dir “moro” i li va proferir amenaces de mort. Fins i tot, assegura, “va intentar fer caure el meu fill de la bici”. Avisada la policia, la dona va remarcar que la patrulla es va mostrar reticent a fer la denúncia i li va aconsellar un diàleg amistós perquè no hi havia proves i es podria arxivar, però ahir va acudir amb el fill a denunciar els fets, va explicar al Diari.

La dona estava molt enutjada. Les possibilitats de retornar ahir a l’aula s’han esfumat i ara la situació està més que estancada i les posicions més allunyades. La mare va insistir que la presència de la policia va espantar els seus fills, temerosos que la custòdia passi a les mans d’Afers Socials. La dona no es va estar de fer retrets tant a l’administració com a la justícia.

La dona és conscient de les escasses possibilitats que els seus fills no perdin el curs. Recorda que el batlle “va insistir només en l’absentisme laboral i jo li vaig demanar que anés també a l’arrel o l’origen del problema”, el qual, segons ella, és que “en aquest país” no es respecten els drets de les persones ni les lleis quan un és musulmà.

La dona va remarcar que la seva filla li va explicar al batlle que la decisió de portar el hijab l’havia pres ella “després de veure un vídeo de YouTube on li va agradar molt el vel”. “Va quedar clar que la família només estàvem insistint perquè anés al col·legi, però ara tant me fa el que pensi la gent, només m’importen els meus fills”, va afegir.

La família sosté que els menors estan passant per un moment molt dolent que afecta la seva salut. “La nena es queixa sovint que li falta aire”, fet que atribueix a la pressió que sent. La dona es lamenta que en aquests tres mesos en què han estat a casa no hagin tingut un suport especial en l’àmbit educatiu –“és una vergonya”– i critica que a la nena se la vulgui fer acatar una normativa interna de l’escola per prohibir el vel “i l’executiu no respecta les pròpies lleis del país, com la Constitució.

I insisteix que vol que els seus fills vagin a l’escola. “Un tros de vestit no fa mal a ningú, no penso callar i pels meus fills arribaré fins al final”, alhora que recorda que “els nens són víctimes del Lycée”. Ahir al matí van anar a l’escola amb l’assistent. Van ser només 15 minuts. La nena va voler el vel i fins i tot el nen va increpar l’assistent fruit dels nervis, segons explica la mare. La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés,va reconèixer que el tema és difícil”.
 
"PORTO VEL NEGRE PERQUÈ VULL"
La mare dels bessons va subratllar ahir que la decisió de portar vel és qüestió de la dona. “Jo en porto un de negre perquè soc musulmana i n’estic orgullosa, no perquè m’ho digui el meu marit.” De la mateixa manera, va apuntar que moltes dones de la seva família no duen el hijab i que la seva filla ha pres la decisió i es manté ferma, tot i que han intentat que desistís per poder anar a col·legi.

La dona està convençuda que si hagués pogut anar a l’aula amb vel i progressivament fer-li treure al final l’haurien convençut de dur aquesta peça només fora del centre.
Etiquetes
Veure’n més
100
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts