Condemnat un auxiliar d'infermeria per maltractar dos usuaris de l'Albó

El tribunal constata que va fer comentaris despectius i va agafar les víctimes pel coll

Vestíbul d'accés de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat un auxiliar d’infermeria de la residència l’Albó per maltractar dos usuaris amb autisme. Els fets es van produir entre el 2015 i el 2016 i van ser denunciats per personal d’infermeria del SAAS que va treballar al centre. Segons van indicar al judici, es van constatar fins a quatre episodis en què aquesta persona hauria practicat retencions inadequades en les quals agafava els usuaris pel coll, a més de proferir-los comentaris despectius.

Al llarg de la vista oral, l’acusat va reconèixer els fets, però va al·legar que els usuaris mostraven comportaments agressius i que a la residència hi mancava el personal adient per practicar les contencions prescrites. Així, va indicar que durant els cinc anys que va treballar a la residència va manifestar a la direcció del centre la manca reiterada de personal i va concretar que en determinades ocasions un total de cinc persones s’havien de fer càrrec de 30 usuaris en diferents circumstàncies. En concret, vers les dues persones sobre les quals s’han constatat els maltractaments, l’acusat va indicar que tenien comportaments habituals d’agressivitat en els quals estava en joc la integritat de la resta d’usuaris i del personal d’infermeria. De fet, la seva defensa va reportar durant el judici registres i expedients del propi centre en els quals es constata aquest comportament. El Tribunal de Corts, però, no ha tingut en compte l’argumentació de la defensa i ha estimat de manera íntegra la petició de pena del ministeri fiscal. En aquest cas es demanava una pena de setze mesos de presó condicional i una prohibició d’entrar en contacte amb les víctimes de cinc anys per un delicte de maltractament corporal greu agreujat per ser la víctima una persona vulnerable tenint en compte la seva incapacitat. El tribunal ha estimat la condicionalitat de la pena de presó i ha fixat una suspensió de la condemna per un període de quatre anys.

PENES

Presó condicionada

El Tribunal de Corts ha condemnat l’auxiliar d’infermeria a un total de 16 mesos de presó condicionada.

Suspensió de 4 anys

No obstant això, ha tingut en compte una suspensió de la pena de quatre anys. És a dir, condiciona la seva entrada a la Comella a la comissió de nous delictes.

Prohibit el contacte

A més de la pena de presó condicionada, el tribunal li imposa una prohibició d’entrar en contacte amb les víctimes durant cinc anys.

tracking