La restauració fa el ple pel sopar de Cap d'Any

Els establiments afronten la celebració de la darrera nit de l’any amb bones xifres d’ocupació, condicionada al 65% per les restriccions

La restauració fa el ple pel sopar de Cap d'AnyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hi ha cancel·lacions, però tal com es produeixen s’efectua una nova reserva a causa de la gran afluència de turistes i visitants al país. Aquest és el to general dels establiments de restauració del país amb relació als sopars de Cap d’Any. Així es manifesta Anna Garcia, del restaurant Can Manel: “Per a Cap d’Any quasi ho tindrem ple perquè quan tenim alguna anul·lació com que hi ha gent entra un altra reserva.” I també Francesc Guillem, del Molí dels Fanals: “Hi ha prou cancel·lacions per covid, però tal com s’anul·len ens entra una nova reserva.” En aquest sentit, des de l’hotel Andorra Fènix, on el sopar de Cap d’Any es reuniran 61 persones, indiquen que no han rebut cancel·lacions per contagis, sinó que, en aquest cas, els clients han optat per posposar la reserva que tenien. Unes anul·lacions que, com expliquen des de la Borda l’Era del Rossell, ubicada a Meritxell, “de moment no hem patit pel tema dels contagis de covid, però, és clar, fins a dar­rera hora no ho sabrem”.

Envers l’ocupació, quasi tots els establiments consultats expliquen que ompliran els locals fins a les limitacions a què els obliguen les restriccions sanitàries, que són demanar el passaport covid, mantenir una distància entre taules d’un metre i mig i no superar els sis comensals per taula, tret de si es tracta d’un mateix nucli de convivència. Així, des del restaurant Cafè de l’Isard relaten que “l’ocupació és bona, no és del 100% però quasi, perquè les anul·lacions s’han compensat amb noves reserves”. Una dada que s’apropa a l’apuntada per Instants Restaurant, amb unes 125 persones per a la nit de Cap d’Any. “L’ocupació potser la tenim al 90% i l’afluència de turistes és bona”, indica Sandra Almeida. Precisament, ahir el director general de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, va apuntar després d’una reunió del sector de la restauració amb el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé, i el director de Turisme, Sergi Nadal, que els aforaments dels establiments després de complir les mesures es queden en un 60% o 65% i que, per aquest motiu, demanen ajuts directes al Govern. “Entenem les mesures sanitàries, però estem aguantant el 100% de càrregues, de lloguers i de despeses, i no estem podent treballar al 100% de la nostra capacitat; els que més es poden adaptar estan treballant sobre el 65% de l’aforament i el que demanem és la corresponsabilitat per activar algun paquet d’ajudes, com es va fer en altres moments de la pandèmia”, va reclamar Jordi Pujol. En aquest sentit, el ministre es va comprometre a traslladar al Govern les reivindicacions.

A propòsit d’aquest fet, Francesc Guillem, del Molí dels Fanals, apunta que “esperàvem fer un Nadal espectacular, però tot i que no és un Nadal normal és millor que l’any passat, però no és normal encara”.

L'OCUPACIÓ HOTELERA ES RESSENT ELS DIES DE NADAL

L’ocupació registrada als establiments adherits a la Unió Hotelera es va situar en el 65,89% entre el 24 i el 26 de desembre, segons va informar ahir l’entitat en un comunicat. Es tracta d’una xifres que estan per sota de les esperades per a aquestes dates, a causa de “la incertesa sanitària i la por a noves restriccions”, segons va indicar la Unió Hotelera. Pel que fa a les previsions per als dies entre el 27 i el 31 de desembre, es preveu que vagi en augment i que es registri una ocupació del 83,33%, semblant a la que estava projectada per a tot el període de Nadal per a aquests establiments.

Clients fent cua per sopar en un restaurant de l'avinguda Meritxell.

tracking