TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El fugitiu no tenia cap alerta internacional

L’home buscat per Espanya té antecedents per tràfic de droga i per delicte de sang

La cua que van patir els conductors diumenge a causa d'un control policial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels fugitius que diumenge es va escapolir del control fronterer a la policia nacional està catalogat com a individu extremament perillós per delictes relacionats amb el tràfic de drogues a gran escala i per delicte de sang. D’aquí l’aparatosa operació de diumenge passat per intentar capturar-lo que va provocar cues de fins a 16 quilòmetres i que no ha agradat gaire a l’executiu andorrà, encara que en la versió oficial s’insisteix en el fet que va ser una situació puntual davant l’excepcionalitat del cas.

L’home, de 38 anys d’edat, havia passat uns dies a Andorra acompanyat d’un amic i de dues dones, una de colombiana i una altra d’espanyola. Malgrat que duia un DNI fals, està totalment identificat i la seva fotografia també està en mans de la policia andorrana, encara que es dona quasi per descartat que hagi tornat al Principat i és molt probable que hagi aconseguit superar els filtres policials.

La policia sap perfectament en quin hotel estava allotjat el grup gràcies al ROAT, el registre d’hostes que han de fer obligatòriament tots els hotels. Quan s’inscriu una persona que té ordre de crida i cerca automàticament es dona l’alerta a la policia. En aquest cas no va ser així perquè no hi ha cap avís internacional i l’individu només és buscat al seu país des de fa temps. Per això en la situació actual no se’l podria extradir, encara que se’l podria detenir per falsificació de documents.

L’home té antecedents penals i està qualificat com a molt perillós per la policia espanyola. A banda dels negocis amb la droga està buscat per un delicte de sang que fonts properes a la policia espanyola van explicar que es tracta d’un homicidi.

És per aquest motiu el desplegament de diumenge després d’una fugida que resulta sorprenent, ja que va succeir en un control policial en un espai que comparteix la policia nacional i la guàrdia civil. Els dos homes van fugir corrent mentre l’agent de la frontera comprovava la documentació. Van aturar el seu vehicle a la dreta per deixar lliure el carril de circulació i com que no hi havia cap agent a prop van aprofitar per deixar el vehicle, un Mercedes Classe A de lloguer, i gràcies a la gran densitat de trànsit van despistar els agents.

Se suposa que van córrer muntanya amunt en direcció Valls de Valira. Aquí se’ls perd la pista, malgrat que dilluns encara es va muntar algun dispositiu de control, però es dona per fet que el fugitiu deu estar hores d’ara bastant lluny.

Les dones que anaven al vehicle van quedar en llibertat ja que només havien vingut en grup a gaudir d’Andorra.

UN COL·LAPSE DE GRAN MAGNITUD

La policia nacional espanyola va muntar dilluns un control a l’N-145 per buscar els dos joves fugits. L’operatiu només va provocar petites retencions i no va tenir les conseqüències del de diumenge, que va provocar el col·lapse de la circulació entre la Margineda i Anserall. Van ser 16 quilòmetres de cues que van començar a les cinc de la tarda i van acabar més enllà de les deu de la nit. Els controls van comportar que es triguessin gairebé tres hores a fer els 16 quilòmetres de trajecte. L’acció va coincidir amb l’hora de tancament de les pistes d’esquí.

tracking