aeroport d'andorra-la seu

Aterra a l'aeroport la Seu-Andorra el primer vol de la línia amb Madrid

El cap de Govern ha qualificat la fita d’"obertura al món"

El primer avió aterrant a l'aeroport d'Andorra - la Seu
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vols Madrid- aeroport Andorra la Seu ja estan en marxa. Un ATR 72-600 d'AirNostrum s'ha enlairat a primera hora de la tarda de l'aeroport de Barajas en la inauguració de la línia regular i ha aterrat a la Seu d'Urgell pocs minuts després de les 4 de la tarda. A bord hi han viatjat autoritats com el ministre de Presidència, Jordi Gallardo, el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín o el director comercial d’Air Nostrum, Juan Corral Monforte. El Cap de Govern, Xavier Espot, ha donat la benvinguda als viatgers i ha celebrat que “després de molts anys i intents per desencallar l’ús d’aquesta infrastructura, finalment crec que podem dir que es fa realitat un dels projectes més anhelats per al nostre pais i per a totes les comarques pirinenques veines”. Espot ha titllat la nova ruta regular d’obertura al món i ha destacat que ha estat possible gràcies a la col•laboració amb els governs d’Espanya i Andorra.

Per la seva banda, Corral ha assegurat l’èxit de la ruta, que ja compta amb un 41% de reserves, destacant que “per a un llançament d’una linia nova en un entorn no favorable, com es la Covid, és una xifra històricament bona”.

Tot i que inicialment les operacions havien de començar a mitjans de gener, es va avançar l'estrena de la connexió per avui, amb l'objectiu d'incloure el Principat entre els destins de Nadal de l'aerolínia. Una promoció que s'acabarà el 9 de gener amb més freqüència de vols, i que a partir de llavors, es tornarà a les sortides programades que seran els divendres i diumenges amb sortida de Madrid a les 14:30 i des d'Andorra a les 16:50.Amb aquest vol, es recupera després de 37 anys la connexió de l'aeroport d'Andorra - la Seu d'Urgell amb els aerports espanyols, i gràcies a la ruta amb Madrid, es podrà arribar a 81 destins diferents.

Mirada en Lisboa i París

Amb la inaguració de la línia Madrid-Andorra, el Principat i els Pirineus per extensió inicien així un procés de desenclavament que ha d’ajudar a diversificar l’economia del país. En el fet concret, aquest vol està operat per la companyia Air Nostrum, que va ser la guanyadora de la concessió impulsada per Govern. Una licitació que té una durada d’un any i que compta amb un impuls econòmic de l’executiu de 600.000 euros.

L’estrena d’aquesta línia és un objectiu estratègic del Govern, el qual s’ha pogut dur a terme en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, propietària de la infraestructura. A llarg termini l’executiu busca consolidar rutes amb la capital francesa i també amb la capital portuguesa, París i Lisboa, per prosseguir amb l’objectiu de desenclavar el Principat. En aquest sentit, a més de l’arribada de turistes i esquiadors a les pistes andorranes, el Govern busca atreure empreses de caire digital que apostin per instal·lar-se al país, tal com apunta el ministre Gallardo.

Primer vol Andorra-Madrid

Primer vol Andorra-Madrid

Aterra a l'aeroport la Seu-Andorra el primer vol de la línia amb Madrid

Bateig de l'avió d'AirNosturm

L'avió que ha realitzat la primera ruta Madrid - Andorra

Inauguració dels vols a Madrid

tracking