Medi Ambient validarà si es pot ser l'amo d'un gos perillós

Els amos hauran de fer una formació i després passar una prova d’avaluació

Un gos potencialment perillós en un aparcament.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que vulguin ser propietàries d’un gos d’una raça potencialment perillosa hauran de passar una formació de dues hores i ser validades com a futurs amos d’aquest tipus d’animal per personal del ministeri de Medi Ambient. Ahir es va donar llum verd per part del consell de ministres a l’ordre ministerial que desplega el reglament sobre la tinença d’aquest tipus de gossos.

El reglament, entre altres aspectes, estableix l’obligatorietat de fer dues formacions prèvies a l’adquisició d’aquest tipus de cans amb l’objectiu de seguir incrementant la seguretat i garantir una bona convivència entre la ciutadania. Es realitzaran un total de quatre convocatòries a l’any repartides entre febrer, maig, setembre i novembre. La durada de la sessió formativa i de l’avaluació del contingut serà de dues hores i tindrà un nombre mínim de tres persones i un nombre màxim de deu persones.

A la finalització de la formació, els candidats hauran de superar una prova d’avaluació de tipus test per obtenir l’acreditació cor­responent per a la tinença d’un gos potencialment perillós. Les persones interessades hauran de satisfer un import de 30 euros per poder fer la formació.

De manera prèvia a l’assistència d’aquesta formació, el propietari caldrà que faci i superi un primer curs impartit pels centres d’ensinistrament autoritzat on s’explicarà quin comportament tenen aquest tipus de gossos i es farà una valoració de l’entorn de la persona que el vol adquirir a efectes de poder generar una reflexió prèvia abans de prendre la decisió.

MENYS ATURATS I MÉS OFERTES DE FEINA A OCUPACIÓ

El nombre global de demandants al servei d’Ocupació en recerca de feina a final del mes de novembre del 2021 era de 494 persones, que representa una davallada del 16,6% respecte al mes anterior (592 persones) i del 51,1% en comparació amb el novembre del 2020 (1.011 persones). Les darreres dades constaten que el nombre total de llocs de treball oferts pel servei d’Ocupació a final del mes de novembre era de 2.046. Una xifra que representa un augment respecte al mes anterior del 17,2%, quan s’oferien 1.745 llocs de treball, i del 119,5% respecte al novembre del 2020 (932 llocs oferts).

+

Ajuts a la ramaderia

Els ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya del període comprès entre l’1 de juny i el 30 de novembre sumen un import de 559.249 euros. Aquests s’han repartit entre un total de 88 explotacions.

Escorxador nacional

L’executiu ha adjudicat la gestió de l’Escorxador Nacional a l’empresa Poltrand per un import anual de 266.868 euros. La nova concessió s’iniciarà l’1 de gener del 2022 i es podrà perllongar anualment fins a un període màxim de sis anys.

Carn d’Andorra

Conveni de col·laboració entre el departament d’Agricultura i la Cambra d’Agricultura de l’Arieja per ajudar a sostenir el sector ramader boví de carn d’Andorra.

Amiant a sud radio

El Govern destinarà 403.000 euros als treballs de descontaminació i desamiantatge i retirada de mobles de Sud Radio.

Funció pública

Pròrroga fins al 31 de desembre del 2022 de les mesures establertes en els plans de racionalització i ordenació de l’administració general.

tracking