La variant òmicron de la covid-19 “es troba a les portes” d'Andorra

Benazet augura que començarà a afectar la població a partir del mes vinent

Portes de l'stoplab a l'antiga plaça de braus.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La variant òmicron de la covid-19 “es troba a les portes del nostre país”. Així de contundent es va manifestar ahir el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, en la intervenció a la roda de premsa posterior al consell de ministres per actualitzar la situació sanitària al Principat provocada per la pandèmia de coronavirus. Tot i que les anàlisis que es fan periòdicament de les aigües residuals i algunes de les proves dels ciutadans que han donat positiu en covid-19 no han detectat la presència de la nova variant del virus, el ministre té molt clar que a partir del mes de gener hi començarà a haver afectació de l’òmicron a Andorra.

“Ja s’ha detectat aquesta variant del coronavirus a Tolosa i també a Catalunya. Sabem que és a les portes del nostre país i que és una variant que va més ràpid i que és més contagiosa”, va remarcar Martínez Benazet, que es va mostrar preocupat pel fet que l’òmicron començarà a afectar el Principat just al final de la sisena onada de la pandèmia. “Pel que sabem d’altres onades és al final quan més costa que es buidin les unitats de cures intensives”, va advertir el titular de la cartera de Salut.

I per lluitar amb efectivitat contra la nova variant de la covid, Martínez Benazet va receptar més vacunació. A partir del gener es vacunarà amb la tercera dosi les persones de menys de 50 anys que faci cinc mesos que han completat la pauta i les persones de totes les edats que tinguin dues dosis i hagin passat la covid fa més d’un any. El ministre va explicar que no es descarta, per lluitar contra la variant òmicron, passar de cinc a quatre els mesos que cal esperar per rebre aquest nou vaccí, que pot ser tant de Pfizer com de Moderna.

Les últimes dades de la campanya de vacunació assenyalen que ja s’ha arribat al 82% de la població major de 16 anys amb una primera dosi i al 79,1% amb la pauta completa. Entre els menors d’entre 12 i 15 anys, el 67,5% ha rebut una dosi del vaccí i el 58,7% n’ha rebut dues. S’han administrat un total de 120.808 vacunes: 57.049 primeres dosis, 54.842 segones i 9.917 terceres.

tracking