projectes estratègics

El multifuncional es farà a la Margineda

La cònsol reconeix que els problemes de mobilitat viscuts pel pont de la Puríssima “potser fan repensar” l’emplaçament de la infraestructura

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lapse de vehicles a la xarxa viària, i particularment a les valls centrals, viscut durant el darrer pont de la Puríssima ha fet repensar la ubicació del futur recinte multifuncional que inicialment tenia concebuda el comú a l’antiga plaça de braus. Segons va explicar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant l’entrevista a Diari TV, la localització de l’anhelada infraestructura podria acabar als ter­renys comunals de la Margineda, l’altra alternativa que hi havia sobre la taula. “Tothom té clar que ha d’anar a Andorra la Vella, però els problemes de mobilitat i accés que hem tingut t’ho fan repensar. Potser li donarem una altra volta”, va afirmar Marsol, conscient que tant el carrer Doctor Vilanova com Prat de la Creu són de circulació “complicada”.

“[L’antiga plaça de braus] Seria un bon lloc perquè potenciaria la part alta d’Andorra la Vella i la nostra voluntat és que la gent hi vagi a peu, però no és tan fàcil”, va reconèixer Marsol. De fet, la cònsol major es va donar de marge una setmana per reunir-se amb el Govern i poder decidir un emplaçament definitiu per al projecte. “Som un país turístic i no podem continuar hipotecant aparcaments per fer el Cirque du Soleil i concerts. És una eina necessària”, va reivindicar.

Paral·lelament, respecte a la mobilitat, la màxima mandatària d’Andorra la Vella va anunciar que la capital comptarà a partir del febrer amb una nova zona d’aparcament a Santa Coloma, just al costat dels centres d’entrenament de la FAF. Aquest espai permetrà disposar d’unes 200 places d’estacionament que pretenen descongestionar l’accés rodat al centre de la ciutat. Justament en aquest indret, Marsol va comentar que s’habilitarà una prova pilot d’autobusos llançadora “en hores punta” per fomentar l’ús del transport públic i així reduir l’ús del vehicle privat.

Quant a la saturació a la xarxa viària pel pont de la Puríssima, Marsol va mostrar-se resignada al valorar que “poca cosa hi havia a fer”. “Va ser un dia difícil i tenim els vials que tenim. Hem de pensar en solucions a llarg termini”, va indicar. De fet, va considerar que la suma de condicionants com el tancament de la frontera de França o la neu acumulada van propiciar el col·lapse.

UN NOU PARC INFANTIL DE 3.200 METRES QUADRATS

D’altra banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va anunciar ahir al plató de Diari TV la creació d’un nou parc infantil de 3.200 metres quadrats a Santa Coloma, que serà limítrof amb el nou aparcament que la corporació construirà al costat dels centres d’entrenament de la FAF. Per a aquest projecte, Marsol va manifestar que s’ha previst una partida pressupostària de 400.000 euros amb l’objectiu que les obres puguin arribar a estar finalitzades de cara a l’estiu vinent. Segons la cònsol major, aquest nou espai verd incrementarà en un 30% el nombre de parcs a la parròquia. Una de les particularitats d’aquest parc és que comptarà amb una zona de parkour, una proposta que emana del sisè Consell d’infants d’Andorra la Vella, integrat per alumnes dels sis centres educatius de la parròquia. Així mateix, l’espai tindrà una àrea dedicada a la tirolina. Per tot plegat, el parc disposarà d’accés directe tant des del tartan del riu Valira com des de l’avinguda Santa Coloma i s’unirà al Parc Central i al Parc de la Ser­radora com els grans pulmons de la capital.

tracking