Esquí

Grandvalira registra més de 12.000 esquiadors diaris

L’estació pronostica que la xifra es mantindrà durant el pont de la Puríssima

Esquiadors a Grandvalira.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira espera rebre una xifra de visitants diaris que ha d’oscil·lar entre els 12.000 i els 15.000 durant tot el pont de la Puríssima, segons van afirmar ahir fonts de l’estació d’esquí al Diari. Una previsió que ja es va complir ahir amb la gran afluència de turistes que es troben al país i malgrat la nevada de primera hora. En aquest cas, Grandvalira va obrir de forma progressiva durant el dia. Ho va fer primer al matí amb l’obertura de 52 quilòmetres esquiables que més tard es van acabar ampliant a 109 quilòmetres, mentre paral·lelament es van anar obrint remuntadors i connectant els diversos sectors del domini esquiable.

El temporal de vent, que va reduir la visibilitat, va provocar que l’estació d’Ordino Arcalís no pogués obrir fins les 13 hores el dia al públic i que Pal Arinsal també es veiés obligada a tur a terme una obertura progressiva de les instal·lacions en funció de l'evolució de la meteorologia.

En aquest sentit, Bombers havien fet públic a través de les xarxes socials l'advertència de no fer sortides a la muntanya i mantenir-se en tot moment a dins del recinte de les estacions d'esquí. Protecció civil també va alertar del perill d'allaus fortes al nord del país i va demanar que s'extremessin les precaucions en les activitats de muntanya i s'evités realitzar activats fora de les zones marcades per les estacions d'esquí, així com portar l'equipament de rescat necessari per prevenció i evitar anar sols.

tracking