Benazet repta Anguita a portar-lo a la Batllia

El ministre nega que dins de l’Oficina Covid hi hagi casos de nepotisme i convida el president del Sipaag a provar les seves acusacions davant la justícia

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va convidar ahir el president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, a anar als tribunals per provar “les severes acusacions que manifesta”. “Les acusacions no estan fonamentades. I, si ho estan, llavors el que hauria de fer és acudir a l’Administració de Justícia”, va sentenciar Benazet en al·lusió a l’entrevista publicada aquest dilluns al Diari. “No tenim cap motiu per amagar ni fem cap pràctica anormal. Tota la nostra activitat dins l’Oficina Covid, com dins de qualsevol àrea de l’administració pública, intentem que segueixi les normes de forma estricta i no tolerem ni podem acceptar cap cas de nepotisme. Ens posem a disposició del Sipaag per examinar qualsevol contractació que els generi inquietud”, va etzibar el ministre, visiblement emprenyat i tens en les seves respostes.

El titular de Salut també va fer referència a “l’obvietat” que dins de l’Administració hi ha persones treballant amb grau de consanguinitat entre elles. “I tenen nivells qualificats dins el món de la sanitat, només faltaria que perquè el pare d’un sigui cap d’àrea no se’l pogués contractar”, va afegir. De fet, Benazet va posar com a exemple la neboda del director de l’Oficina Covid com una “farmacèutica altament qualificada que treballava a l’àrea de prevenció i vigilància de Salut prèviament a la contractació del senyor Bartolomé”. “A més no és filla del secretari d’Estat d’Economia, sinó que és d’una altra germana de la família”, va matisar, tot lloant la seva figura com una persona que actualment “està tan altament qualificada que ja no treballa amb nosaltres sinó amb una alta entitat pública europea que l’ha contractat per la seva gran vàlua”.

Defensa la gestió de l’oficina

Tot seguit, el ministre va expressar el seu agraïment a l’Oficina Covid “per la feina que han fet des de l’inici”. “Estem en uns moments molt complexos, lluitant contra una pandèmia i una malaltia desconeguda que ens ha obligat a utilitzar mitjans i a contractar persones, sempre d’una forma legal, utilitzant canals que no són els habituals”, va reflexionar. Així mateix, el responsable de la cartera sanitària va desvincular l’actual incidència del virus de la gestió de l’Oficina Covid. “En aquests moments la pandèmia no es pot traçar cas a cas. Per això tenim un criteri de control diferent que es basa en normes que ha de seguir la població”, va afirmar Benazet, que va reconèixer que darrerament hi ha hagut retards en la notificació de positius. Per aquest motiu, va justificar que “hem incorporat 17 nous traçadors que provenen majoritàriament de la mateixa administració pública”.

D’altra banda, amb l’objectiu d’esvair dubtes al voltant de l’Oficina Covid, el ministre va fer un extens repàs a la gestió sanitària des de l’inici de la pandèmia. “A l’inici el rastreig es feia des de l’àrea de promoció i prevenció i vigilància de la Salut en la qual es van incorporar professionals i voluntaris”, va exposar. Uns mesos més tard, l’agost del 2020, Benazet va comentar que es va establir un conveni amb l’Institut d’Estudis Andorrans “per incorporar més traçadors a través d’una empresa de contractació temporal”, que es van afegir a l’estructura ja existent del Ministeri de Salut. No va ser doncs fins al novembre de l’any passat, “davant l’amenaça del rebrot i veient les dificultats que teníem per seguir amb la nostra política de control de la pandèmia”, que es va procedir a la creació de l’Oficina Covid i al nomenament de Bruno Bartomolé com a director de l’ens.

Finalment, Benazet va sortir al pas de les crítiques d’Anguita sobre els requisits de comptar amb una titulació universitària per treballar a l’Oficina Covid. “Creiem, per la informació sensible que maneguen i la complexitat de la situació, que es requereix un cert nivell de formació”, va dir.

EL PS CLAMA PER LA "PÈSSIMA GESTIÓ" DE SALUT I L'OFICINA COVID

El president del PS, Pere López, va carregar ahir a la tarda contra la “pèssima gestió” del Ministeri de Salut i de l'Oficina Covid, quelcom que segons el dirigent socialdemòcrata situa Andorra com “el pitjor país europeu en dades sanitàries”. És per aquest motiu que López va sostenir que “algú ha d’assumir responsabilitats”, deixant entreveure que, si les explicacions del ministre de Salut en la propera sessió de Consell General, programada per dijous, no són convincents, en demanaran la dimissió. “Hi ha hagut un excessiu relaxament per part del Govern i una tendència a traspassar les responsabilitats a la ciutadania”, va apuntar. A més, el dirigent del PS va traslladar el seu suport al president del Sipaag, Lluís Anguita, reprovant el “desmantellament” de l’Oficina Covid durant l’estiu.

tracking