Xarxa viària

Mobilitat i Protecció Civil recomanen limitar els desplaçaments

La previsió de nevades generalitzades i de ratxes de vent poden complicar la circulació

Doble carril a la Massana en sentit sud.MOBILITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei meteorològic va emetre ahir al matí un avís groc per vent i neu amb previsió de nevades generalitzades que es poden produir fins demà a primera hora del matí. Els gruixos de neu poden arribar als 40 centímetres a 2.500 metres; 30 cm a la cota 2.000; 20 cm als 1.500 metres i 8 cm a 1.000 metres. A més, les nevades estaran acompanyades de fortes ratxes de vent que arribaran als 70 quilòmetres per hora al fons de les valls i fins als 100 quilòmetres per hora als cims. És per aquest motiu que des de Protecció Civil i el departament de Mobilitat recomanen limitar els desplaçaments amb vehicles durant el dia d’avui i demà, i extremar les precaucions a les activitats a l’exterior i les sortides a la muntanya.

CUES D’ENTRADA AL PAÍS

El Servei de Mobilitat va registrar cues d’entrada al país ahir al matí per la frontera hispanoandorrana que van arribar als quatre quilòmetres. El pont de la Puríssima i l'inici de la temporada d’hivern ja van provocar trànsit dens en aquest punt durant la tarda de divendres, però no es va repetir durant la tarda d’ahir.

Més tard, a la tarda, les retencions es van concentrar a la CG-2 d’entrada al Tarter en sentit sud i d’entrada a Canillo. Per altra banda, Mobilitat va activar la fase groga en aquesta via per passar el Port d’Envalira, cosa que va fer obligatori l’ús d'equipaments per circular per aquest punt, a més de reduir el límit de velocitat a 60 km/h, prohibir la circulació dels vehicles de mobilitat personal i recomanar no fer maniobres brusques quan s’estigui circulant per la via.

DOBLE CARRIL DE SORTIDA A LA MASSANA

El doble carril en direcció Andorra la Vella que uneix la rotonda d’Anyós i la del túnel dels Dos Valires està en funcionament des de divendres a la nit. L’obertura del doble carril ha de permetre agilitzar el trànsit en una zona de gran afluència de vehicles especialment durant el Pont de la Puríssima, en què s’ajunta el trànsit habitual del país amb els milers de turistes que es preveu que visitin el Principat aquests dies.

tracking