Proves TMA a Escaldes i al Pas de la Casa

Govern amplia els Stop Lab per reduir les cues que hi ha hagut els últims dies a la plaça de braus

Stop Lab de Creu Roja al Prat Gran d'EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut instal·larà un Stop Lab per diagnosticar la Covid al pavelló del Prat Gran d'Escaldes que ha obert a les 15 hores avui i obre un altre demà al Pas de la Casa. El punt de proves d'Escaldes funcionarà de dilluns a divendres entre les 8.30 hores i les 18.30 hores i el del Pas estarà operatiu els dimarts, divendres i dissabte des de les 10 a les 15 hores.

El ministre Joan Martínez Benazet ha recalcat que a més s'amplien les taules de l'Stop Lab de la plaça de braus i que amb tots aquests dispositius, i els que es planeja obrir a d'altres parròquies, es vol reduir les cues que s'han registrat els últims dies al punt de la capital. I ha recordat que les TMA i els tests ràpids d'antígens es poden fer gratuïtament als Stop Lab i sense necessitat de demanar cita prèvia tot i que "s'aconsella demanar-la per evitar cues".

Martínez Benazetsubratllat que ahir es van fer 1.162 TMA a les que cal afegir les que es puguin haver fet en laboratoris privats i que el gran nombre de proves que es fan "un 10% de població testada per setmana" afegit a la concentració de la població i a la mobilitat cap a fora i de turistes fa que pugi l'indicador d'incidència acumulada i sigui un dels més elevats d'Europa. Tot i aquest elevat índex el ministre ha afirmat que "no crec que cap país digui que a Andorra no es pot venir perquè se'ns valora el nivell de proves" i ha demanat a la població "que entengui la situació, eviti reunions innecessàries i actuï amb criteris de precaució per doblegar la corba que crec que no falten gaires dies perquè es comenci a estabilitzar i a baixar".

tracking