L'IPC avançat del mes de novembre augmenta al 3,2%

És una variació del 2,5% respecte a l’octubre

Un grup de persones a l'avinguda Carlemany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’índex de preus al consum (IPC) continua l’escalada alcista dels últims mesos amb un increment al novembre del 3,2%, segons va publicar ahir el departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria set dècimes respecte a l’índex de preus al consum avaluat el mes d’octubre, que suposa una variació positiva del 2,5%.

La inflació anual a Espanya s’ha enfilat a final de novembre fins al 5,6%, amb un increment mensual de dues dècimes. En el cas de França les dades deixen l’indicador anual en el 2,8%, també amb un augment de dues dècimes respecte a l’octubre, segons detalla Estadística.

Amb les dades fetes públiques per Estadística amb referència a l’IPC de l’octubre, es constata que durant el 2021 l’índex de preus al consum al Principat ha crescut un 2,9%, la dada més elevada des del juny del 2017. La variació dels preus a l’octubre va ser motivada per l’augment que es registra en els productes frescos, que van passar de l’1,8% al setembre al 2,3% a l’octubre, i dels productes petroliers, que van ascendir del 21,2% al 31,4% en el mateix període, segons va precisar Estadística en el comunicat del mes passat.

tracking