MOBILITAT

La cooperativa afirma que l'ajut al transport de viatgers els porta a la fallida

Gabriel Dallarés considera insuficient la compensació pels nous abonaments

El Govern aprova un crèdit de 473.105 euros per a CoopalsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coopalsa ha lamentat en un comunicat que no poden acceptar la proposta de compensació dels abonaments que els hi ha fet arribar el Govern és inacceptable perquè a la llarga "ens duria a la fallida". La Cooperativa ha decalarat unes pèrdues de més de 260.000 euros des que les noves tarifes del transport públic es van implementar -i rebaixar- l'1 de setembre. Des de llavors, expliquen que han hagut d'assumir íntegrament l'impacte d'aquesta rebaixa. Per la seva banda, el ministeri de Transports ha fet arribar una proposta "informal" de compensació a Coopalsa que redueix la quantitat a "menys de la meitat" de la que ha calculat l'empresa. Malgrat això, la cooperativa creu que aviat s'arribarà a un acord amb l'executiu "perquè les xifres parlen per si soles".

Valoració positiva

Una enquesta feta perCoopalsaentre setembre i octubre de 2021 ha conclòs amb una valoració general del servei per part dels usuaris d'un 8,2 sobre 10. En el plànol global, els usuaris valoren l'amabilitat,la puntualitat i la conducció del bus com els elements més importants d'aquesta enquesta de satisfacció.

En aquest sentit, tot i que la puntuació relacionada amb la puntualitat obté un 7,6, es tracta de l'ítemsobre quèels usuaris tenen una valoració més baixa. El gerent deCoopalsa, GabrielDallerès, ha indicat al respecte que el bus estàsotmèsa les condicions de la xarxa, com ara el trànsit, la durada del trajecte o la climatologia. Tot i això, ha apuntat que es tracta d'una qüestió que "sempre és un repte".

tracking