Pandèmia mundial

Montaner compara l'ús del passaport amb l'inici del nazisme

La consellera general no adscrita respon a la premsa i l'executiu defensant el que considera com a "moviment per la llibertat"

La consellera general no adscrita, Carine Montaner a la sessió d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general no adscrita,CarineMontanerha respost a la premsa i al Govern arran de la concentració ciutadana que va convocar ahir contra el passaport sanitari davant l'edifici administratiu de l'executiu i després d'haver rebut el que qualifica "com a amenaces personalment i públicament. La consellera irresponsable, ja la denunciarem". Així, prossegueix al llarg del vídeo, fent referència a la comparació que van fer els concentrats del ministreBenazetamb Hitler "a mi també m'han disfressat: he estat la reina, intel·ligència artificial... M'han fet i dit de tot: irresponsable, negacionista, populista... Vaig rebre amenaces.

Senyors de Govern no heu de tenir la pell tan fina" i defensa que els cartells es van fer com a crida "per no caure en els errors del passat, perquè el nazisme va començar estigmatitzant una part de la població i tothom en aquell moment ho trobava normal".

Montanerafirma que "ahir va haver un moviment per la llibertat, un moviment que no és negacionista, que no és antivacuna. Aquest concepte fonamental pel qual molta gent va perdre la vida l'any passat". I assenyala l'executiu de fer declaracions enganyoses "el Governfa mesos enrereva dir que no hi hauria obligatorietat de vacunar-se i que estem veient ara? Que amb aquest pas sanitari obliguen a vacunar-se perquè si no s'han de fer un test per entrar als establiments".

La consellera assenyala que el passaport sanitari no té cap sentit davant de la infecció que pateixen persones que han estat vacunades "sabem que les vacunes no impedeixen la transmissió del virus i que les persones vacunades poden estar malaltes". També fa una crítica envers la "falta de transparència" de la informació de les persones que es troben hospitalitzades "per quèel que feia el ministre fa uns mesos no ho vol fer ara? Qui hi ha a l'UCI?".

Montaner apuntaque alguns dels participants a la protesta no portaven mascareta perquè "científicament no està demostrat que la mascareta a l'exterior sigui útil". La consellera demana que hi hagi "sentit comú" i acusa "d'estigmatitzar una part de la població i això és molt perillós".Montaner assenyala que "s'ha de vigilar molt amb la manipulació mediàtica, la fàbrica del consentiment, que us asseguro que està en marxa" perquè "davant de la pressió social les persones fan coses que no haguessin fet mai en un altre context".

La presidenta fundadorad'Andorra Endavant demana depurar responsabilitats per la "obligació de vacunar-se" i ha afegit que és una "defensora de la llibertat de vacunar-se o no. Respecto la gent que s'ha vacunat i la gent que no vol", ha dit. Montaner ha expressat els seus dubtes pels "escàndols de les firmes farmacèutiques" ja que per ella "és ciència-ficció" perquè "ningú es pregunta per la neutralitat de l'assessor que tenim per aconsellar-nos sobre l'estratègia de vacunació, un senyor que cobra 2,8 milions d'euros. Ningú es fa la pregunta?". La consellera finalitza el vídeo demanant al Govern "transparència i escoltar tothom perquè tots som Andorra".

Benazet caricaturitzat a la concentració antivacunes

tracking