Comerç

Les vendes a grans superfícies van baixar un 24% al setembre

L'ocupació en aquests establiments va augmentar respecte el mateix període del 2020

Les grans superfícies van vendre un 1,8% menys durant el junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'índex general de vendes de les grans superfícies es va reduïr durant el setembre en un 24% respecte el mes anterior segons recullen les dades publicades pel departament d'Estadística. En el capítol d'alimentació, la baixada és del 19,4%, mentre que a la resta de productes la devallada és del 27,8%. És la segona caiguda intermensual més gran d'aquest any, que s'atribueix a factors estacionals i als efectes de calendari. Tot i això, l'índex ha agumentat un 18,2% respecte el setembre de 2020. En aquest cas, l'alimentació presenta una variació interanual del 16%, i la resta de productes un 20,2%.

Ocupació a grans superfícies

L'índex d'ocupació en aquests establiments també ha registrat un augment intermensual de l'1,4% i del 3,5% en comparació amb el setembre de l'any passat. Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies, el 64,6% correspon al gènere femení i el 35,4% al masculí, uns percentatges que s'han mantingut durant tot l'any, però que augmenta un 1,5% en el sexe femení i es redueix un 2,6% en el sexe masculí.

La majoria dels contractes segueixen sent a jornada completa -un 92,9%- malgrat la reducció de mig punt amb el període homòleg de 2020 i de l'1,2% amb l'agost de 2021. La resta, són contractes parcials -7,6%-.

tracking