Balanç

El forn de la Comella rep un 24% menys de residus sanitaris

En el segon semestre de 2021 ha produït l'equivalent a la demanda elèctrica anual de 4.200 llars

La Comissió durant la visita al Centre de Tractament de ResidusComissió d'Informació i Vigilància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus ha celebrat aquest dijous la reunió ordinària per presentar els resultats dels mesos compressos entre maig i octubre d'enguany. Entre la tipologia de residusque rep la planta, destaca la devallada d'un 24% dels residus sanitaris respecte la primera fase de la pandèmia.

Les conclusions del segon semestre també corroboren la devallada del volum de residus que es s'ha rebut al forn de la Comella que s'han xifrat en 23.830,93 tones, un 1,71% menys que el mateix període de 2020. Per altra banda, en els cinc mesos compresos entre maig i octubre d'enguany, el Centre de Tractament de Residus ha generat1.095 MWh d'energia tèrmica per la xarxa de calor d'Andorra la Vella, el que equival a la demanda de 200 llars, i representa un increment del 146,62% respecte els mateixos mesos de l'any passat. D'altra banda, també s'han generat 15.000 MWh d'energia elèctrica, que equival al consum anual d'unes 4.000 llars.

La reunió on s'han presentat les conculusions del segon semestre del 2021 s'ha celebrat telemàticament just després que la mateixa comissió presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat visités el Centre de Tractament Tèrmic de Residus aquest matí.

tracking