Infraestructures

El túnel de Tresponts a la C-14 entrarà en servei la setmana que ve

El vicepresident de Territori de Catalunya, Jordi Puigneró, l'ha inaugurat avui catalogant-la com l'obra més rellevant que s’ha executat a la via

Inauguració del túnel de TrespontsCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors que vulguin arribar a Andorra des de Catalunya podran fer-ho amb més seguretat ara que ja es podrà circular pel túnel de Tresponts, situat a la C-14 entre Organyà i Montan de Tost. L'obra s'ha allargtat quatre anys i entrarà en servei la setmana que ve.

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori de Catalunya, Jordi Puigneró, ha inaugurat aquest matí la infraestructura, que, segons explica la Generalitat, és l’element més rellevant de l’obra d’eixamplament i millora del traçat que s’ha executat a la C-14, que ha comptat amb una inversió de més de 35 milions d’euros. De fet, l’executiu català assegura que el nou túnel, d’1,3 quilòmetres de longitud, és de les obres més importants que ha portat a terme a la xarxa de carreteres de la seva titularitat en els últims anys, i que té l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció, alhora que millorarà la connectivitat en aquest entorn de l’Alt Urgell.

Segons el departament d’Infraestructura, l’obra ha consistit en el condicionament i millora de la carretera C-14 en una longitud de prop de 3 quilòmetres, entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montan del Tost. La calçada s’ha ampliat fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres. L’estructura principal de l’obra és el nou túnel, que es construeix per evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tresponts.

tracking