Recurs de terceravia contra el pressupost per “no complir la llei”

El grup diu que el Govern admet a la memòria de la llei que no està dins la legalitat

El president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari de terceravia va presentar ahir al matí a Sindicatura un recurs contra l’admissió a tràmit del projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2022 en considerar que no compleix els preceptes marcats en la Llei general de les finances públiques. En concret, els consellers generals de terceravia consideren que l’actual projecte de pressupost contravé la llei perquè s’ha modificat la manera d’elaborar les fitxes d’inversions i l’estructura pressupostària funcional, tal com afirmen que admet el mateix Govern en la memòria que acompanya el pressupost.

Segons el partit de Josep Pintat, a la pàgina 428 de la memòria s’indica que “en l’elaboració per l’exercici del 2022 s’ha canviat de criteri per definir els projectes d’inversió, fins l’actualitat, es considerava, projecte d’inversió, la part d’inversió real d’un projecte. Amb aquesta consideració es generaven les fitxes d’inversions d’elements poc significatius generant molta informació poc útil. Amb el nou criteri, es defineix com a projecte d’inversió el projecte d’acord amb la seva finalitat amb independència de la naturalesa de la despesa que incorpora (despesa corrent i de capital)”. I, d’altra banda, afegeixen, la pàgina 473 de la memòria indica que “d’acord amb la Llei general de les finances públiques, la classificació funcional té cinc nivells (grup, funció, subfunció, programa i projectes). La COFOG es troba publicada a tres nivells. Per conjugar-ho, s’han adoptat els tres nivells de la COFOG i s’han desenvolupat els programes i els projectes a nivell de l’Administració general”.

Els consellers de terceravia exposen que tal com es presenta el projecte de llei, al Consell General li serà molt difícil, per no dir impossible, aprovar “els estats de despeses i dotacions a nivell de concepte, i de programa en el cas de despeses d’inversió”.

MOTIUS

-No compleix la llei

El grup parlamentari de terceravia afirma que la llei del pressupost no compleix els preceptes marcats a la Llei general de les finances públiques.

-Inclòs a la memòria

Els consellers exposen que el Govern admet que s’ha modificat la manera de fer les fitxes d’inversions i l’estructura funcional a la memòria de la llei.

-Dificultats al consell

El grup indica que tal com està feta ara la llei del pressupost, al Consell General li serà molt difícil aprovar alguns dels estats de despeses.

tracking