Presó per als cinc joves de la batussa per droga durant el confinament

La pena més alta és de tres anys i sis mesos d’internament i la més baixa, de 6 mesos ferms

Una sala de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va notificar ahir les condemnes que ha resolt per als cinc joves que el 29 d’abril, en ple confinament, van irrompre en un dels apartaments de l’edifici Domus amb l’objectiu de recuperar uns diners que havien pagat a canvi de cànnabis, substància que no van rebre.

El batlle considera els cinc joves autors dels delictes majors d’amenaces condicionals amb arma i violació de domicili amb violència i intimidació. La pena més alta és per a un dels nois –a qui, a més, també considera culpable d’un delicte menor de venda de productes estupefaents–. El condemna a tres anys i sis mesos de presó, a l’expulsió del Principat per un període de 15 anys i a una multa de 500 euros, una pena menor que la que demanava el fiscal, que era de cinc anys de presó i l’expulsió definitiva. Aquesta mateixa pena és la que va demanar per a un dels altres implicats, a qui finalment s’ha condemnat a dos anys i sis mesos de presó i a l’expulsió del país durant 15 anys.

Pel que fa a l’imputat per a qui el fiscal demanava sis anys de presó i l’expulsió definitiva, finalment el tribunal el castiga a dos anys de presó i l’expulsió d’Andorra per un termini de 10 anys. Per al noi resident que va obrar com a mediador, i a qui se li demanava cinc anys de presó, s’ha resolt una pena privativa de llibertat de 18 mesos. La noia ha estat condemnada a un any de presó, sis mesos ferms, i a seguir un tractament mèdic durant dos anys o fins a l’alta mèdica, mentre que el fiscal demanava per a ella quatre anys de presó. Finalment, el tribunal ha absolt el sisè implicat, per a qui es demanava sis mesos de presó per un delicte de venda de cànnabis.

tracking