Pandèmia mundial

Les estacions demanaran el 'pass covid' als espais tancats

La inversió de Grandvalira supera els 7,5 milions d'euros i la de Vallnord Pal-Arinsal és de 3,5 milions

Moreno, Budzaku i Marticella han presentat la temporada d'hivern aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira i Vallnord Pal-Arinsal s'acolliran a la nova mesura aprovada la setmana passada pel consell de ministres i demanaran el passaport Covid per romandre en espais tancats, segons han anunciat avui en la presentació de la temporada. "No demanarem documents per esquiar, però sí que demanarem el certificat de vacunació als clients que vulguin seure i menjar en espais tancats" ha especificat JuanRamon Moreno, director general de Grandvalira-Nevasa, qui ha apuntat que aquesta mesura no s'aplicarà als clients que només entrin als establiments a comprar o que seguin als espais exteriors. Es tracta d'uns protocols que s'han consensuat amb Vallnord-Pal Arinsal, tal com ha explicat el director general de l'estació i subdirectord'SkiAndorra, JosepMarticella, qui h admès que les mesures seran "similars" i ha matisat que "demanarem el certificat a la restauració, però potser entre setmana hi haurà alguna modificació". Arcalís obrirà el 27 de novembre i la resta de dominis estrenaran la temporada el 3 de desembre, tot i que Moreno no ha descartat fer-ho abans si caigués una forta nevada.

Pel que fa als objectius que les estacions d'esquí es marquen aquest any,Marticellaha admès que són "ambiciosos" i que esperen arribar als500.000dies d'esquí amb un públic de proximitat i anglès. Moreno, en canvi, ha preferit no parlar de xifres, però s'ha mostrat optimista i ha expressat que esperen assolir una temporada "lleugerament per sota d'una de normal". En aquest sentit, totes dues estacions confien a rebre esquiadors, sobretot, d'Espanya i França i veuen difícil recuperar els clients del mercat rus.

En aquesta nova temporada, les estacions han realitzat inversions importants per millorar les seves infraestructures i ampliar l'oferta d'activitats. A Grandvalira s'han invertit 6,7 milions d'euros i a Ordino 1 milió d'euros més en un hivern en què s'implementen per primera vegada els preus dinàmics. Això comportarà un canvi en els hàbits de consum dels clients, que hauran de comprar abans per poder estalviar "fins a un 15 per cent" segons ha apuntat Moreno. En canvi, el director de l'estació ha explicat que en èpoques de molta demana els preus seran més elevats. Un dels altres punts que Moreno ha volgut destacar de Grandvalira i Ordino ha estat la gran aposta per la sostenibilitat, que esdevé "part del seu ADN" i que es pretén "portar a tots els nivells".

Per la seva banda, Vallnord-Pal Arinsal, amb l'objectiu d'esdevenir una estació activa els 365 dies de l'any, ha realitzat una inversió de 3,5 milions d'euros que s'han destinat a la millora de les infraestructures, neu de cultiu i altres activitats, d'entre les quals destaquen el nou simulador virtual o les experiències gastronòmiques "Nocturna".

tracking