Funcionariat

El Sipaag dubta de l'efectivitat de la Llei de Transparència

El sindicat lamenta la falta d'un procés sancionador i reivindica garantitzar la neutralitat de l'Administració

El Sipaag insta a actuar contra el cap de l'oficina CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sipaag ha fet arribar la seva postura sobre la Llei de Transparència i la Llei de Protecció de Dades a través d'un comunicat. Els textos, un ja aprovat i l'altre en procés per fer-ho, han centrat part del debat polític durant les darreres setmanes.

Sobre la Llei de Transparència, el sindicat creu que necessita "una millora" que garanteixi la neutralitat, per exemple, en la contractació d'empreses i de personal de la mateixa Administració. Avancen que això ja ho regulen textos com la Llei de Contractació Pública o la de Funció Pública, entre altres, però demanen que hi hagi un "control i garantia de bones pràctiques", i afegeixen la fixació "d'uns estàndards de qualitat per enfortir i empoderar l'Administració". Alhora, el Spiaag lamenta l'absència d'un procediment sancionador per la Llei de Transparència, de la que "no se'n podrà esmenar l'incompliment", pel que conclouen que no els hi sembla "que pugi ser efectiu".

Per altra banda, els funcionaris del Sipaag troben "encara més greu" el que preveu la nova Llei de Protecció de Dades, que sí estableix un règim sancionador, però que només s'aplicarà als treballdors públics. El sindicat critica que "els òrgans d'administració o els responsables polítics no tindran cap problema si en l'exercici de les seves funcions es comet una irregularitat que pugui perjudicar algú. Com a màxim, una amonestació", asseguren.

Finalment, reivindiquen uns instruments jurídics que afavoreixin els funcionaris a l'hora de fer la seva feina "amb rigor i garanties". Un fet que "no ens afavoriria a nosaltres com a treballadores i treballadors, sinó que també milloraria el funcionament de la nostra societat i ens portaria a avançar com a país", conclouen.

tracking