L'IPC acumulat durant el 2021 se situa en el 2,9%

L’interanual a l’octubre era del 2,5% per culpa de l’augment del preu dels carburants

L'alça del preu del carburant, causa de l'augment.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’índex de preus al consum (IPC) continua l’escalada alcista dels últims mesos amb un increment a l’octubre del 0,5% que situa la taxa interanual en el 2,5%, segons va publicar el departament d’Estadística ahir al matí. Fins ara durant el 2021, l’índex de preus al consum al Principat ha crescut un 2,9%, la dada més elevada des del juny del 2017.

L’índex de preus al consum se situava al setembre passat en el 2,4% i l’indicador de l’octubre del 2021 havia estat d’un 0,2% positiu, segons les dades fetes públiques pel departament d’Estadística.

La variació dels preus a l’octubre està motivada per l’augment que es registra en els productes frescos, que passen de l’1,8% al setembre al 2,3% a l’octubre, i dels productes petroliers, que ascendeixen del 21,2% al 31,4% en el mateix període, segons precisa Estadística en el comunicat de premsa.

El recull del departament destaca que des de l’abril “els índexs de preus de consum han patit un fort increment, bàsicament degut a l’augment dels preus dels productes petroliers” amb una tendència generalitzada a tots els països. I incideix que és especialment acusat el creixement a Espanya per la pujada de l’electricitat dels darrers mesos de l’any, “que té una variació nul·la a Andorra”.

La inflació anual a Espanya s’ha enfilat a final d’octubre fins al 5,4% amb un increment mensual de l’1,8%.

En el cas de França les dades del mes passat no són encara definitives i les avançades deixen l’indicador anual en el 2,6% per l’augment del 0,4% registrat a l’octubre, segons detalla el departament d’Estadística.

tracking