Sessió del Consell General

Montaner vota en contra d'allargar les restriccions contra la Covid-19

La cambra valida, excepte la consellera, la facultat del Govern de prorrogar les mesures

Montaner es queda sola en la votació en contra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General va aprovar ahir una nova pròrroga de dos mesos perquè el Govern tingui la facultat d’establir restriccions derivades de la Covid-19. La votació va comptar amb el suport de tota la cambra amb l’excepció de la consellera no adscrita, Carine Montaner, que va fer una crítica ferotge a l’actuació de l’executiu durant la pandèmia.

“Votaré no perquè va en contra de la llibertat. Senyors del Govern, el que esteu fent amb la implantació del pass sanitari és discriminar i castigar la part de la població que no vol vacunar-se amb uns fàrmacs experimentals. Un vacunat contagiat té la mateixa càrrega viral que un no vacunat contagiat. Alguns es pensen que estan per sobre de les lleis i la Constitució. Us permeteu riure quan es parla de la mortalitat d’El Cedre i teniu el cas a la Batllia”, va etzibar Montaner, que també ha posat el dit a la nafra respecte als “conflictes d’interessos” de l’assessor del ministeri de Salut, Federico Martinón, “les portes giratòries”, “la corrupció” o la “separació de poders”. Per acabar la seva intervenció, la consellera va atacar “una part de la premsa” que, segons la parlamentària, “està teledirigida i alimentada per comentaris amagats darrere de l’anonimat per persones afins al poder i que cobren dels nostres impostos”.

Des de la bancada de la majoria, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va emplaçar la consellera “a documentar-se” i a llegir “els dos articles que he publicat en premsa”. “Cada vegada que puja al faristol diu que té dubtes i no fa res per esvair-los”, li va retreure Rossell, que va obviar rebatre la resta d’acusacions de Montaner.

tracking