Maribel Lafoz entra a la nova executiva del partit liberal

La militància votarà avui l’única candidatura que s’ha presentat i que manté l’actual ministre Jordi Gallardo al capdavant del partit

Maribel Lafoz.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Liberals celebra aquest vespre el congrés ordinari del partit que servirà per renovar els membres de l’executiva. Tots els integrants actuals canvien de càrrec o n’entren de nous excepte dos: el president, que seguirà sent l’actual ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el tresorer i actual secretari d'Estat d’Economia, Èric Bartolomé, que abans de l’estiu va prendre el relleu de Maanan Aouraghe, que s’ha deslligat de l’activitat política per poder accedir al consell d’administració de l’Autoritat Financera (AFA).

Entre les noves incorporacions a l’executiva liberal destaca la de l’advocada i excomissària Maribel Lafoz. L’exconsellera comunal a Encamp i històrica militant liberal ocuparà el càrrec de secretària general, en substitució de Gerard Estrella, que passarà a ser vicepresident. Lafoz també és coneguda per haver estat advocada dels que van ser els màxims accionistes de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, malgrat que actualment ja no està vinculada a la trama judicial relacionada amb l’entitat bancària. S’incorpora també a l’equip del partit el conseller comunal de la Massana Josep Fusté com a secretari d’organització i la militant escaldenca Noelia Dobarro, que passarà a encapçalar la secretaria de polítiques d’igualtat.

La remodelació també suposa un canvi de càrrecs en alguns dels noms que ja formaven part de l’executiva. Així, Jèssica Gastó deixarà la secretaria de polítiques d’igualtat per convertir-se en vicepresidenta juntament amb Gerard Estrella, fins ara secretari general. L’equip incorporarà també una cara coneguda amb l’actual president de Joves Liberals, Toni Puig, com a secretari de relacions internacionals, un càrrec que fins ara ocupava Claudia Cornella, que deixa de forma part de l’òrgan del partit.

PREPARACIÓ PER ALS COMICIS

La renovació de l’executiva arriba a falta d’un any i escaig per a les eleccions generals i, en paraules del conseller liberal Ferran Costa, “reforça el partit i posa les bases per a les futures eleccions”. Des del seu punt de vista, les noves incorporacions “aporten diferents sensibilitats” que enriquiran el debat del partit.

El fins ara secretari general del partit, Gerard Estrella, també va valorar ahir que és positiu renovar l’equip “per aportar idees noves”, i va destacar que la idea és combinar “l’experiència d’alguns amb cares noves”. Així mateix, Estrella va destacar que el partit té visibilitat a l’exterior i això “s’ha de potenciar”. “Serà un dels reptes de la nova executiva”. A través d’un comunicat a la premsa, el partit també va indicar que la candidatura “ha estat presentada per l’actual executiva buscant el màxim consens amb els comitès parroquials i els militants del partit”.

El president, Jordi Gallardo, es fa una 'selfie' amb diversos militants en l'últim congrés del partit.

Nova executiva

tracking