Montaner es desmarca de l'aval per prorrogar les restriccions Covid

El Consell General, amb l’excepció de la consellera no adscrita, aprova la facultat al Govern d’establir mesures durant dos mesos més

La consellera general no adscrita, Carine Montaner a la sessió d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda una nova prórroga de dos mesos per a que el Govern tingui la facultat d’establir restriccions derivades de la Covid-19. La votació ha comptat amb el suport de tota la cambra amb l’excepció de la consellera no adscrita, Carine Montaner, que ha realitzat una crítica ferotge a l’actuació de l’executiu durant la pandèmia.
“Votaré no perquè va en contra de la llibertat. Senyors del Govern, el que esteu fent amb la implantació del pass sanitari és discriminar i castigar la part de la població que no s’ha administrat unes vacunes experimentals. Un vacunat contagiat té la mateixa càrrega viral que un no vacunat contagiat. Alguns es pensen que estan per sobre de les lleis i la constitució. Us permeteu riure quan es parla de la mortalitat del cedre i teniu el cas a la batllia”, ha etzibat Montaner, que també ha posat el dit a la nafra respecte als “conflictes d’interessos” de l’assessor del Ministeri de Salut, Federico Martinón, “les portes giratòries”, “la corrupció” o la “separació de poders”. Per acabar la seva intervenció, la consellera ha atacat “a una part de la premsa” que, segons la parlamentària “està teledirigida i alimentada per comentaris amagats darrere de l’anonimat per persones afins al poder i que cobren dels nostres impostos”.
Des de la bancada de la majoria, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha emplaçat a la consellera “a documentar-se”. “Cada vegada que puja al faristol diu que té dubtes i no fa res per esvair els dubtes”, ha retret Rossell, que ha obviat rebatre la resta d’acusacions de Montaner.
tracking