Andorra prepara amb Israel un memoràndum d'entesa en innovació

El ministre Jordi Gallardo s'ha reunit amb la titular d'Innovació, Ciència i Tecnologia israeliana, Orit Farkash-Hacohen

Jordi Gallardo en la reunió amb Orit Farkash-HacohenSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha mantingut una reunió aquest matí amb la ministra israeliana d'Innovació, Ciència i Tecnologia, Orit Farkash-Hacohen, a Tel-Aviv per treballar el desenvolupament d'un acord d'innovació d'interès mutu, segons ha informat Govern en un comunicat. El memoràndum d'entesa entre els dos països ha de posicionar Andorra en l'esfera d'Israel "com una plataforma per a que les empreses puguin testejar els seus productes al Principat abans de fer el salt a mercats molt més grans", segons ha manifestat Gallardo que ha afegit que s'han treballat quins són els reptes que els poden interessar que ha emmarcat en "la lluita contra el canvi climàtic, l'estalvi energètic, el reciclatge, la mobilitat i la salut. Volem facilitar que les seves empreses i emprenedors puguin beneficiar-se del nostre ecosistema d'innovació".

Jordi Gallardo ha destacat que el memoràndum ha de servir per reforçar els que s'ha iniciat amb l'Institut d'Innovació d'Israel a nivell institucional que té l'objectiu de "potenciar temes estratègics d'innovació i d'intercanvi de tecnologia que es podran escalar des d'Andorra a d'altres països amb startups d'Israel". El ministre s'ha trobat també amb el viceministre d'Economia i director de Comerç Internacional d'Israel, Ohan Cohen, per augmentar les intercanvis comercials entre els dos països i ha explicat que "en breu iniciarem les converses per assolir un acord per evitar la doble imposició com tenim amb d'altres països". El titular d'Economia ha assegurat que el conveni "és essencial per poder atreure l'interès dels inversors i empresaris israelians que hem detectat aquests dies després de les sessions de treball que hem mantingut amb ells" ja que ha incidit que els empresaris israelians "consideren que Andorra pot ser un país molt atractiu i interessant per als seus interessos des del punt de vista de la situació geogràfica, proximitat al mercat europeu, el marc fiscal, el model econòmic que tenim i per ser un país petit on rebem milions de turistes cada any, i hem de treure profit".

Jornada d'innovació el 25 de novembre

El ministre Gallardo ha donat més detalls avui de la jornada d'innovació que acollirà Andorra el 25 de novembre tal com va avançar dimarts i ha assenyalat que "servirà per intercanviar models d'ecosistemes d'innovació amb aquells actors amb els que fa temps que col·laborem. D'aquí ha de sortir, conjuntament amb el sector privat andorrà i els actors de l'ecosistema, quin és el posicionament que volem per Andorra a nivell internacional en temes d'innovació".

La jornada està impulsada per Andorra Recerca+Innovació i comptarà amb l'assistència d'experts d'Israel, Canadà, Alemanya, Espanya i França.

tracking