Canvi climàtic

Primera jornada de treball d'Andorra a la COP26

La delegació del país, encapçalada per la ministra Calvó també s'ha trobat amb representants del Regne Unit i Xile

La delegació andorrana durant la sessió plenària de la COP26SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, han participat a la reunió ministerial de la francofonia sobre sinergies d'acció, innovacions i bones pràctiques per lluitar contra l'emergència climàtica. La trobada s'ha emmarcat en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26) i s'hi han definit com facilitar el finançament als països menys desenvolupats perquè puguin avançar cap a la transició energètica.

Calvó també s'ha reunit amb Wendy Morton, ministra d'Europa i les Amèriques del Regne Unit, on han parlat d'innovació aplicada al canvi climàtic. Segons un comunicat del Govern, les dues delegacions han valorat positivament la bilateral i s'han emplaçat a seguir conversant en aquest sentit.

Demà dimecres, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat particparà a la sessió plenària d'Alt Nivell dels seus homòlegs on exposarà els passos que fa el Principat en matèria de sostenibilitat.

Trobada amb Xile

El director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, s'ha trobat amb la seva homòloga xilena, Maria Carolina Urmeneta per intercanviar impressions sobre l'ordenament jurídic en matèria climàtica de cada país. Miquel ha detallat a la representant xilena la Llei d'Impuls de la Transició Energètica i del Canvi Climàtic (LITECC), i la cració del fons verd andorrà i la taxa verda per promoure la transició energètica. El Govern ha explicat que això ha despertat interès en la delegació xilena, que ha proposat un acord de col·laboració entre els dos països.

tracking