CULTURA

Albert Villaró guanya el premi a la millor obra original en català a Barcelona

L'escriptor andorrà ha estat guardonat per la seva obra "La Companyia Nòrdica" al 1r Festival 42 de Gèneres Fantàstics de Barcelona

Albert Villaró rep l'ajut per a la creació literària de 7.500 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escriptor andorrà Albert Villaró ha estat guardonat amb el premia la millor obra original en català 2021 per la seva obra "La Companyia Nòrdica" a la primera edició del Festival 42 de Gèneres Fantàstics de Barcelona. Segons el jurat, les quatre raons del premi han estat: pel domini de la llengua i la voluntat d’estil demostrats en aquesta novel·la; per les imatges poètiques que utilitza per plasmar el terror, pel fet de ressuscitar el paisatge, la mitologia i la història de Catalunya i pel domini del joc metaliterari entre la realitat i la ficció. També ha rebut dues valoracions, ja que el festival es basa en quatre raons objectivables per a la tria i dues declaracions més personals dels seus integrants, segons informen.

"La Companya nòrdica" és l’últim llibre escrit per Villaró. Es tracta d’una novel·la fantàstica que parteix del dietari d’un soldat prussià, Ulrich von Wilamovitz, botànic i violinista, que va participar en la primera guerra carlista. El quadern del soldat descriu els fets ocorreguts la primavera del 1837, històries que va viure a la companyia, del capità Osinalde, el pare Cipriano, monjo que va fugir de Montserrat, el brigadier Porredon, el Ros d’Eroles, el príncep Lichnowsky i Mary Eyre, corresponsal de guerra del Pennsilvanià Enquirer.

Portada de l'obra guanyadora

tracking