Torna la mascareta a l'aula

La mesura afectarà als estudiants de tercer curs de primera ensenyança o cursos equivalents fins batxillerat, formació professional o universitaris

Un alumne amb mascareta a l'escola andorrana de Santa Coloma a l'inici de curs.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha informat a través d'un comunicat que a partir del 8 de novembre els alumnes hauran de fer ús de la mascareta a l'aula. La mesura afecta a tots els estudiants a partir dels vuit anys que corresponen als alumnes de tercer curs de primera ensenyança o cursos equivalents, inclosos també als estudiants de batxillerat, formació professional i universitaris.

Un cop acabades les vacances escolars, dilluns els centres escolars reprendran els cribatges habituals. Aquesta mesura es revisarà setmanalment segons l'evolució de la pandèmia. L'objectiu del Govern és, segons el comunicat, "normalitzar al màxim la vida a les aules tan bon punt sigui possible".

Un ingressat menys per Covid i 23 nous contagis

La incidència de la pandèmia segueix en la línea de les últimes setmanes, un lleuger increment dels contagis, concretament 23 en les últimes 24 hores i un menor nombre de recuperacions, 9 en total, ha motivat l’augment de les persones amb el virus actiu que arriben als 213 casos. Tot i això, la situació a l'hospital millora ja que de les 3 persones a planta, en resten 2 i es manté 1 a l'UCI amb necessitat de ventilació mecànica.

En aquest context, un total de 15.641 personeshan patit la malaltia des de l'inici de la pandèmia, segons destaca l'actualització sanitària del Govern d'aquest divendres i en són 15.298 les recuperades. El total de defuncions, sortosament, es manté a 130.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 10 aules sota vigilància activa, dues menys que ahir. D'aquestes 2 es troben en confinament total i 8 parcial, a més de 20 en vigilància passiva.

tracking