Rosa Mujal i la seva obra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Íntima i reflexiva. Així és la nova sèrie de l’artista Rosa Mujal que ha batejat amb el nom De l’embolic del teu cabell i que orbita al voltant del pas del temps. L'exposició s'inaugurarà aquesta tarda a les 7 a la galeria Mama Maria i es podrà visitar fins el 21 de novembre.

Els retrats de dones –majoritàriament de la seva filla Valentina i la seva germana Louise– i els seus cabells llargs, solts o recollits, dibuixats pèl a pèl, són els elements principals de l’obra. L’artista se centra en l’acte de desenredar els cabells com a metàfora de la vida i del temps que passa. “Quan t’aixeques t’estàs molta estona desenredant els cabells i la vida és el mateix. Ens passem la vida desenredant i intentant avançar”.

A banda dels retrats, totes les peces compten amb fragments de la Bíblia, especialment del capítol del Gènesi, que posen de manifest la vinculació de l’obra amb la maternitat. L’artista escull aquest paper per la seva transparència, però també per la idea de la fe. Les obres es completen amb una franja de color, una altra de pa d’or i una sanefa de flors, com les que apareixen als textos de pregàries.

A la sèrie Mujal hi ha incorporat el quadre de la trena, que parla dels projectes de vida que s’han perdut o transformat.

tracking