Salut confirma la presència d'una nova variant Delta

Govern prepara un decret que permeti a bars, restaurants i oci nocturn obrir amb el 80% d’aforament

Una sanitària fa un test per detectar la Covid.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha confirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres, que el Govern ha detectat casos d'una nova variant delta, coneguda com a "Delta Plus", més transmissiva que la variant original, per canvis en la genètica del coronavirus SARS-CoV-2. El titular de la cartera de Salut ha explicat, però, que els quadres clínics de casos de les dues variants no es diferencien en res entre elles.

Aforament al 80% a hostaleria i oci nocturn amb passaport

El Govern prepara un decret que permeti a bars, restaurants i oci nocturn obrir amb el 80% d’aforament i sense obligatorietat de mascareta si els clients ensenyen el passaport Covid, o bé demostren que han passat la malaltia en els últims sis mesos o tenir una PCR negativa. S’hi podrien afegir també balnearis i gimnasos en cas que compleixin amb unes condicions mínimes d’espai. El decret també servirà perquè els responsables dels establiments tinguin les eines necessàries per comprovar els codis QR de les proves que presentin els clients i portar un control rigorós a les entrades. El Govern té la voluntat d’aprovar la setmana que ve el decret al consell de ministres, després que en la reunió d'aquest dimecres han decidit prorrogar les mesures actuals i seguir estudiant la proposta per tal de fer un acord de consens i garantir que l’oci nocturn pugui seguir treballant, ja que avui finalitzava el termini que se’ls va donar per fer una prova pilot, la qual també s'ha prorrogat.

En la roda posterior al consell de ministres, el ministre de Salut Josep Martínez Benazet, ha explicat que l'acord es basa en el principi de voluntarietat, pel que cada local podrà decidir si manté les mesures actuals, amb mascareta i sense passaport Covid, o unes altres mesures, més relaxades, sense mascareta i on es requerirà el certificat Covid. En cas d'aquests últims, per tant, amb un test d'antígens ràpid, un PCR o una TMA negatiu seria suficient per entrar als restaurants. En el cas dels esdeveniments que reuneixin més de 1.000 persones i en l'oci nocturn, encara serà obligatori presentar el passaport Covid a l'entrada del recinte.

tracking