Campanya per a l'ús de l'idioma del país

El català és un element d'“identitat” d'Andorra

Hi ha preocupació per “la situació de crisi recent” de la llengua oficial i es vol crear consciència que cal que la societat la “protegeixi”

Presentació d'una campanya d'ús del català.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té previst posar en marxa aquest mes de novembre una campanya de sensibilització general sobre l’ús del català. Una campanya publicitària, la qual s’hauria d’estar a punt d’adjudicar, que ha de ser d’àmbit general per cercar la implicació del conjunt de sectors econòmics i socials i de tota la població sense distingir entre segments socials. El lema i el missatge de la campanya, que el departament de Política Lingüística ha decidit dur a terme “vista la necessitat de fomentar l’ús de la llengua oficial i d’acord amb els resultats de la darrera enquesta de coneixements i usos lingüístics i els indicadors de l’activitat del servei de Política Lingüística”, s’ha de plantejar en clau positiva, i s’ha d’orientar “al sentit d’orgull de país i de pertinença a la societat andorrana en relació amb l’ús del català i la consciència de protegir la llengua oficial”.

Així s’indicava al plec de bases del concurs de la campanya que assenyalava que “la idea és buscar un punt de referència optimista i proactiu per deixar enrere la situació de crisi recent i procurar que la població associï la reivindicació de la llengua com a element d’identitat amb una nova etapa de progrés i creixement sostenible de la societat andorrana”.

El cost de la campanya publicitària per a foment del català és de 17.000 euros i estarà en marxa fins al desembre vinent. Es vol que els suports d’imatge de la campanya siguin audiovisuals (càpsula de vídeo, imatges adaptades a diversos formats per a les xarxes socials i bàners dinàmics per a les webs del Govern i Política Lingüística). També es farà campanya en els diversos mitjans de comunicació del país.

tracking