garcía castellón recorda, però, que ja s'investiga al principat

Un jutge espanyol veu possibles delictes de Villarejo a Andorra

En la captura de pantalla dels comptes de la família Pujol a BPA

El comissari espanyol José Manuel Villarejo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Manuel García Castellón, admet que el comissari José Manuel Villarejo podria haver dut a terme una activitat delictiva en perjudici de la família Pujol en les seves gestions relacionades amb la banca andorrana per obtenir dades financeres sobre la família, però recorda que això ja s’ha investigat en un procés als jutjats de Andorra. Ho admet en l’aute en què denega la personació de Jordi Pujol Ferrusola com a perjudicat en el cas Tàndem contra el comissari, en entendre que les seves indagacions sobre la família de l’expresident català responien a un “interès policial”.

El magistrat ha rebutjat ara la petició de personació, en entendre que Villarejo va falsejar documents mercantils i va donar cobertura “econòmica i policial” a diferents testimonis per incriminar la família Pujol. Tot i això, García Castellón manté a la seva interlocutòria que no hi ha “element” per sostenir que Jordi Pujol Ferrusola sigui perjudicat de les actuacions de Villarejo.

Una de les línies de defensa dels Pujol a la causa per la qual l’Audiència Nacional els va processar per associació il·lícita són precisament les gestions suposadament il·lícites que Villarejo va dur a terme per obtenir informació sobre les seves activitats econòmiques. La investigació sobre la fortuna oculta dels Pujol a Andorra es va iniciar quan el juliol del 2014 l’expresident català va confessar en una carta l’existència dels fons, després que es publiqués un cop de pantalla d’un compte de la família a la intervinguda BPA. Els exresponsables de l’entitat han mantingut sempre que van ser pressionats per l’anomenada “policia patriòtica” espanyola vinculada a Villarejo.

tracking