Debat a la Batllia sobre si dormir begut al cotxe es considera delicte

Una persona s’enfronta a dos mesos d’arrest i a 27 mesos de privació del permís

Instal·lacions de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una persona va ser controlada per un agent de circulació de la Massana el 17 de juny del 2020 pels volts de les set de la tarda. Aquesta estava dormint a l’interior del seu vehicle, que estava ben estacionat però amb el motor en marxa i la música i l’aire condicionat engegats. La policia li va fer el test d’alcoholèmia, en el qual va donar positiu amb un nivell de 3,04 grams d’alcohol en sang per litre d’aire expirat. L’agent de circulació va manifestar ahir a la vista oral del judici que se celebra a la Batllia per aquest cas que deu minuts abans havien vist aquesta persona conduint el vehicle. El protagonista, però, ho nega.

Sobre la base dels fets, la Fiscalia demana per a ell dos mesos d’arrest i la pèrdua del permís de conducció durant 27 mesos. La defensa, per la seva banda, en demana l’absolució perquè els fets que han estat confirmats a la vista oral, com és dormir al vehicle begut però amb el cotxe estacionat, no estan tipificats com a delicte.

A partir d’aquí, ambdues parts van buscar reforçar la seva posició. La Fiscalia manifesta que una conducta com aquesta és un perill per a la seguretat del trànsit i que si l’agent de circulació el va veure circular deu minuts abans amb aquesta taxa d’alcohol en sang que va donar després, la perillositat de la conducta comporta la petició de l’arrest i la pèrdua del permís durant tant de temps.

D’altra banda, la defensa argumenta que aquesta persona tenia un problema amb l’alcohol en la data dels fets però que ha seguit un tractament que li ha permès desfer-se de la seva dependència. Així ho va confirmar la metgessa que l’ha tractat i que va declarar que, a més de la dependència de l’alcohol, tenia altres patologies psicològiques que ha aconseguit superar. Més enllà, la defensa va argumentar que la versió de l’agent de circulació no és coherent i que el Codi Penal només tipifica com a delictiva la conducta de “conduir” el vehicle, com marca l’article 268.

Per tant, i sobre la base d’aquesta argumentació, demana l’absolució del seu client. Una de les coses que caldrà determinar en la sentència és si el fet que el motor estigués engegat és suficient per considerar que estava en disposició de ser conduït.

tracking