La 32a Trobada Empresarial al Pirineu reclama més inversió en infraestructures

L'esdeveniment reuneix més de 600 assistents i té com a objectiu posar en valor el teixit empresarial i la figura de l’empresari

Gallardo amb Aragonès i Viaplana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministrede Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assistit a la segona jornada de la32a Trobada Empresarial al Pirineu. Abans de l'inici de les conferències, Gallardo ha saludat alcopríncep Joan-Enric Vives, el president de la Generalitat, Pere Aragonès i l'alcalde de la Seu d'Urgell,Francesc Viaplana. Aquesta edicióinclou taules rodones, conferències i la participació, presencial i telemàtica, de més de 600 empresaris. La cloenda, que es farà aquesta tarda, anirà a càrrec del cap de Govern, Xavier Espot.

Jocs Olímpics d'Hivern

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pronunciat aquest matí la conferència inaugural instant l'empresariat català que cal treballarper aconseguir oportunitats a tot el territori català, amb espais de reflexió i aliances com la que es generen en aquestes Jornades, segons informa la mateixa organització en un comunicat.

Durant el torn de preguntes, s’ha posat damunt la taula la falta d’entesa entre el Govern espanyol i català i Aragonès, des del Pirineu, ha parlat de la diversificació econòmica per lluitar contra el despoblament i la centralització a Barcelona, fent referència als Jocs Olímpics d’Hivern que han de fer possible infraestructures clau per a tot el territori del nord de Catalunya, les comunitats del qual han de liderar aquest esdeveniment. Entre d’altres qüestions, el President ha posat en valor, finalment, el talent jove del país que s’ha de poder

retenir, en part fent créixer del 20 al 40% la formació professional.

Primera jornada

El president del Cercle d’Economia de Catalunya, Javier Faus, va pronunciar ahir la primera conferència de la 32a Trobada Empresarial al Pirineu, una cita en la qual es van reunir 600 assistents i que té com a objectiu posar en valor el teixit empresarial i la figura de l’empresari. En aquest sentit, Faus va reivindicar que el Cercle d’Economia defensarà sempre l’interès general, en l’àmbit social i econòmic, sobretot, a Barcelona i a Catalunya. En aquest sentit, Faus considera que a Catalunya s’ha de millorar la inversió en infraestructures, com ara l’ampliació de l’aeroport del Prat, per la qual cosa és necessària la col·laboració de les institucions. La trobada serà inaugurada de manera oficial avui pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, mentre que la cloenda serà a càrrec de la ministra de Ciència i Innovació del govern d’Espanya, Diana Morant. També hi serà present el cap de Govern, Xavier Espot.

tracking