Demanda del PS

Govern va demanar un informe de l'avortament per 23.500 euros

El PS demana la documentació encarregada per l’executiu el 2019

La consellera general del PS Judith Salazar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar va entrar ahir una demanda d’informació a Sindicatura relacionada amb l’avortament i el Coprincipat, segons va informar ahir el partit a través d’un comunicat. Salazar sol·licita al Govern que se li faciliti l’informe relatiu a la interrupció voluntària de l’embaràs i el Coprincipat que l’executiu va encarregar al ministeri de Finances, en concret a la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals, que es va adjudicar el 27 de setembre del 2019 per un import de 23.592,50 euros.

D'altra banda, la consellera socialdemòcrata va destacar que l’adjudicació es va fer de manera directa i que se’n va tenir coneixement arran d’una altra demanda d’informació que el grup parlamentari socialdemòcrata va demanar per conèixer totes les licitacions que s’havien realitzat entre els anys 2019 i 2021, segons va revelar el Partit Socialdemòcrata. És per aquest motiu, i tenint en compte que la futura Llei d’igualtat entre dones i homes es troba a tràmit parlamentari, que els socialdemòcrates volen accedir a les conclusions d’aquest informe.

En aquest sentit, cal recordar que la formació liderada per Pere López defensa la legalització de l’avortament com a mínim en els tres supòsits bàsics des de fa temps. El grup parlamentari ha entrat una esmena a la llei d’igualtat per tal que la modificació del Codi Penal sigui una realitat, malgrat que la majoria parlamentària ja ha avançat que en aquest punt no hi ha lloc a la negociació.

tracking