Acord d'associació

El cabal de la UE en medi ambient i salut vegetal s'adoptarà esglaonat

Riba considera que és un aspecte necessari per concloure projectes del Govern

La delegació andorrana a la ronda de negociacions.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra acceptarà la totalitat del cabal de la Unió Europea en matèria de medi ambient i salut vegetal, però la incorporació es faria de manera esglaonada respecte a l’entrada en vigor de l’acord d’associació. Així ho va apuntar ahir el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. En concret, va declarar que “el Govern té engegats un seguit de projectes a mitjà i llarg termini en matèria de medi ambient que coincidiran en algun moment amb l’entrada en vigor de l’acord d’associació, i per això hem buscat l’encaix necessari per arribar als mateixos objectius que compartim amb la Unió Europea, però havent desenvolupat aquests projectes”. Així, Riba va valorar la ronda “en l’àmbit general com a positiva en el sentit que hem pogut avançar en l’agenda que ens havíem plantejat per a aquesta trobada”.

L’entesa s’ha assolit en una nova ronda de negociacions entre la delegació andorrana i la UE que s’ha desenvolupat en format telemàtic i en la qual han participat el secretari d’Estat d’Afers Europeus i la cap negociadora adjunta de la UE, Clara Ganslandt.

Així mateix, en la reunió d’ahir es van tractar aspectes relacionats amb la vigilància del mercat i també de l’energia, per concretar serrells de l’acord assolit al març i que preveu “excepcions que ens permeten catalogar FEDA com a operador públic general tant en la compra com en la distribució de l’energia”.

La delegació andorrana espera que la propera ronda de negociacions, que s’ha de dur a terme la segona setmana de desembre, pugui esdevenir ja presencial, tot i que encara està per tancar el format, segons van indicar fonts de la mateixa representació del país. En aquest sentit, per a aquesta trobada s’està en espera que es pugui tancar l’annex de medi ambient i es tractarà sobre l’annex II.

Abans de la següent ronda de negociacions, en què es conclouran les trobades planificades per al 2021, hi ha previstos diversos intercanvis de caràcter tècnic en matèria d’estadística que permetran avançar en aquests aspectes de cara a futures reunions.

tracking