x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Una comissió de ramaderia i agricultura vetllarà per la continuïtat del sector

El Ministeri ha modificat una sèrie de normatives per a donar resposta a les demandes que van fer els ramaders fa un any.
42a Fira del Bestiar d'Andorra la Vella

42a Fira del Bestiar d'Andorra la Vella

42a Fira del Bestiar d'Andorra la Vella

Mireia Reynal
42a Fira del Bestiar d'Andorra la Vella 4

42a Fira del Bestiar d'Andorra la Vella

42a Fira del Bestiar d'Andorra la Vella

Fernando Galindo
Actualitzada 27/10/2021 a les 19:13

Govern ha aprovat aquest matí el projecte de llei pel desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Segons ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'avui, es tracta d'una normativa que un cop entri en vigor, ha de permetre donar més eines al sector a través de la modificació de 9 normatives. La ministra ha explicat que serà un instrument que vol fomentar iniciatives per consolidar i ampliar els àmbits d'actuació del sector per assegurar el relleu generacional i incrementar la competitivitat i productivitat. "Aquesta llei recull totes les demandes que ens van fer els ramaders durant les visites que els vam fer a les explotacions agrícoles fa prop d'un any", ha explicat Calvo. "Vam estar treballant amb ells per a veure què necessitaven per consolidar les seves explotacions i garantir la continuïtat i el relleu generacional", ha afegit.


La llei afecta diverses normatives. Algunes, per exemple, relacionades amb l'ordenació del territori i urbanisme o amb el comerç. Les peticions dels ramaders, en aquest sentit, estan relacionades amb temes com el fet de poder construir explotacions agrícoles que procurin pel maneig i el benestar animal, el fet de facilitar tràmits administratius que permetin la venda directa, el fet de solucionar la problemàtica de l'actualització automàtica de l'IPC o el fet de poder disposar d'exclusivitat pel que fa als allotjaments turístics. En relació amb aquest últim tema, Calvó ha anunciat que la llei comptarà amb un nou grup d'allotjament rural: l'agroturisme. En aquest sentit el que es vol és que hi hagi un vincle entre l'allotjament rural i l'activitat ramadera o l'explotació agrícola; així com diversificar el sector turístic cap a un turisme de natural que vol veure una altra cara d'Andorra mitjançant els elements del sector ramader.

D'altra banda, la Comissió Nacional de Ramaderia i Agricultura s'ha creat com a òrgan consultiu i de coordinació i estarà constituït per tres membres de l'executiu, un cònsol de cada parròquia i tres membres de l'ARPA que hi actuen en qualitat de representació del sector agrari i del sector ramader. "La continuïtat del sector pertoca a totes les institucions i la gestió de les pastures s'ha de treballar des d'una perspectiva nacional", ha dit Calvó.

42a Fira del Bestiar
Quant a la fira, la ministra Calvó n'ha fet un bon balanç. "Tenim 180 caps de bestiar que representen unes 31 explotacions i ,per tant estem satisfets perquè l'any passat no vam poder celebrar la fira. Aquest any ha tornat igual o més dinàmica que mai" ha assegurat.

  • #1 Ets i uts. Nyerros i cadells
    (27/10/21 17:11)

    Tabac a la Junquera, Rubia gallega i Blonde d'Aquitanie.
    Us està molt bé!.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts